Noi medicamente pentru cei care vor să scape de fumat, adăugate de OMS pe Lista Medicamentelor Esenţiale

Noi medicamente pentru cei care vor să scape de fumat, adăugate de OMS pe Lista Medicamentelor Esenţiale

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adăugat două medicamente folosite în tratamentul dependenţei de nicotină pe Lista Medicamentelor Esenţiale.

Bupropiona şi vareniclina se alătură terapiei de înlocuire a nicotinei pe Lista Medicamentelor Esenţiale, oferind opţiuni de tratament alternative pentru persoanele care doresc să renunţe la fumat, a anunţat OMS într-un comunicat publicat vineri, potrivit Agerpres.

Adăugarea lor pe această listă are drept scop atingerea obiectivului campaniei "Commit to Quit" care are în vedere ca 100 de milioane de persoane la nivel mondial să se lase de fumat în anul care urmează.

Lista Medicamentelor Esenţiale este actualizată la fiecare doi ani. În prezent aceasta include 479 de medicamente pentru adulţi şi 350 pentru copii.

Ea conţine medicamente care, conform evaluărilor medicale, sunt necesare pentru îngrijirea de bază a populaţiei. Lista serveşte drept ghid pentru autorităţile sanitare care aprobă sau achiziţionează medicamente.

Guvernele fără propriile autorităţi de reglementare recurg adesea la medicamentele recomandate pe această listă deoarece ele au fost deja testate de OMS pentru siguranţă, eficacitate şi un bun raport calitate/preţ.

Comenteaza