Nou efect advers după vaccinarea cu Pfizer. S-a solicitat un studiu urgent

Nou efect advers după vaccinarea cu Pfizer. S-a solicitat un studiu urgent

Experții au solicitat un studiu „urgent” după ce mai multe persoane au raportat o reacție adversă nouă după administrarea vaccinului anti-COVID de la Pfizer/BioNTech. 

Noul efect advers este unul mai ciudat - unii pacienți ar fi raportat că au rămas cu un gust metalic în gură, chiar și pentru câteva zile după ce au fost vaccinați, relatează The Mirror.

Mai ciudată este inconsistența acestui efect secundar. În timp ce la unii dispare după ce mănâncă sau beau ceva, la alții poate să persiste timp de câteva zile. Un american în vârstă de 45 de ani a raportat că era „ca și cum ai avea nichel în gură”. Reacția aceasta ar fi apărut la câteva minute după ce a primit o doză de vaccin Pfizer, scrie Aleph News.

Un alt american, în vârstă de 52 de ani, a decris și el această senzație, dar a dispărut după ce a luat masa. Experții spun că este „normal” să ai o oarecare stare de rău după vaccinare, iar efectele secundare sunt la ordinea zilei. Totuși, este pentru prima oară când pacienții raportează un astfel de efect advers, acest „gust metalic” în gură. Nu ar fi însă primul vaccin cu acest efect advers. Experții spun că l-au mai întâlnit și la alte vaccinuri, din trecut, iar apariția efectelor adverse ar fi doar un semn că vaccinarea funcționează. În același timp, ei solicită acum un studiu „urgent” cu privire la acest aspect, mai ales că unii oameni au raportat chiar și probleme cu auzul.

Comenteaza