O asociaţie din Cluj donează un microscop Clinicii de Boli Infecţioase

O asociaţie din Cluj donează un microscop Clinicii de Boli Infecţioase
O asociaţie din Cluj donează un stereomicroscop pentru depistarea căpuşelor, la Clinica de Boli Infecţioase.

Centrul pentru diagnosticul şi tratamentul bolii Lyme, din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, a primit astăzi din partea Asociaţiei Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj un stereomicroscop optika SZR-8, cu cameră foto-video Optickam, în valoare de 12.000 de lei, care permite identificarea rapidă a căpuşei care provoacă boala Lyme. Donaţia a fost posibilă datorită generozităţii companiei de cosmetice Farmec, care a sprijinit asociaţia în achiziţionarea acestui aparat.

Boala Lyme este o boală infecţioasă transmisă prin înţepatura de căpuşă din genul Ixodes (Ixodes Ricinus). "În afară de Ixodes Ricinus, în România, mai sunt şi alte genuri de căpuşe. Cu ajutorul lupei pe care am primit-o astăzi, datorită Asociaţiei Femeilor de Afaceri, putem identifica genul căpuşei, mascul sau femelă, şi, de asemenea, putem să apreciem dacă e vorba de larvă, nimfă sau căpuşă adultă, ştiut fiind că adulţii transmit boala mai mult decât larvele sau nimfele. Astfel, putem spune dacă există risc de infecţie şi cât de mare e acest risc", spune doctorul Mihaela Lupşe.

Stereomicroscopul donat de AFA Cluj va funcţiona la Centrul pentru diagnosticul şi tratamentul bolii Lyme din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, iar pacienţii vor beneficia în mod gratuit de analizele respective, pe baza protocolului încheiat dintre Spitalul Clinic şi Casa de Asigurări de Sănătate.

Etichete
Comenteaza