O companie farmaceutică testează un medicament care elimină coronavirusul în cinci zile

O companie farmaceutică testează un medicament care elimină coronavirusul în cinci zile

Compania farmaceutică anticipează că studiul de fază III pentru medicamentul anti-COVID se va încheia la începutul lunii noiembrie.

Studiile de laborator arată că medicamentul antiviral experimental anti-COVID-19 produs de Merck & Co., molnupiravir, ar putea fi eficient împotriva variantelor cunoscute ale coronavirusului, inclusiv variantei Delta, dominantă şi foarte transmisibilă, a declarat compania.

Deoarece molnupiravirul nu vizează proteina spike a virusului - ţinta tuturor vaccinurilor COVID-19 actuale - care defineşte diferenţele dintre variante, medicamentul ar trebui să fie la fel de eficient pe măsură ce virusul continuă să evolueze, a declarat Jay Grobler, şeful departamentului de boli infecţioase şi vaccinuri de la Merck, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Molnupiravirul acţionează ascupra polimerazei virale, o enzimă necesară pentru ca virusul să producă mutaţii. Acesta este conceput pentru a acţiona prin introducerea de erori în codul genetic al virusului.
 
Conform companiei, datele arată că medicamentul este cel mai eficient atunci când este administrat imediat după infectare. Merck a declarat la începutul acestui an că un studiu mic, aflat în stadiu intermediar, a constatat că, după cinci zile de tratament cu molnupiravir, niciunul dintre pacienţii care au luat diferite doze de medicament nu a fost testat pozitiv.
 
În prezent, Merck desfăşoară două studii de fază III cu antiviralul pe care îl dezvoltă împreună cu Ridgeback Biotherapeutics, unul pentru tratamentul COVID-19 şi altul cu rol preventiv și se anticipează că studiul de fază III pentru tratament se va încheia la începutul lunii noiembrie.

Comenteaza