Prânz de toamnă. Paste cu dovleac şi brânză ricotta
- Scris de Ziua de Cluj
- 10 Oct 2018, 08:27
- Sănătate
- Ascultă știrea

Dacă nu ai încercat până acum combinația de paste cu dovlecei, îți spunem doar că este delicioasă.
Ingrediente
500 gr dovleac (miez), cuburi
2 linguri ulei de masline
400 gr penne
1 praz, taiat fin
1 catel de usturoi, tocat
150 gr frunze de baby spanac
125 gr ricotta degresata.
Mod de preparare
Amesteca dovleacul si 1 lingura de ulei de masline intr-un castron. Da la cuptor dovleacul la 190 grade Celsius, pentru 15 minute, pana cand devine auriu. Fierbe pastele intr-o oala cu apa si sare, conform instructiunilor, pentru a obtine paste al dente. Prajeste prazul intr-o tigaie cu ulei, pentru 5 minute, pana cand acesta s-a inmuiat. Adauga usturoiul, apoi spanacul si ia-l de pe foc. Scurge bine pastele si pune-le in tigaie in compozitia de praz. Adauga bucatile de dovleac si amesteca.
Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei