Răceală şi gripă? 5 remedii naturiste

Răceală şi gripă? 5 remedii naturiste

Dacă simptomele persisă, poţi apela la câteva tratamente naturiste pentru răceală şi gripă care sunt la îndemâna oricui.

Ceaiul de tei
Ceaiul de tei este recunoscut pentru proprietatile sale de relaxare. Ceea ce nu stie foarte multa lume este faptul ca el poate fi un remediu ideal pentru starile gripale, mai ales daca i se adauga putina scortisoara si cateva frunze de menta proaspata. Copiii mai mari pot bea si 3 cani pe zi.

Măceșele
Macesele - Macesele sunt foarte bogate in  vitamina C, iar ceaiul de macese face minuni in starile de gripa. Poti incerca si pulberea de macese - o lingurita pe zi - in cazul in care boala nu da semne de vindecare.

Echinaceea
Indiferent de cum este administrata (extract, tincturi, comprimate), echinaceea este un remediu deosebit de eficient in lupta cu raceala si gripa. Ba mai mult, in sezonul rece poate fi luata preventiv in cure de cate doua saptamani, cu pauza de o luna, pentru a feri organismul de bolile sezonului rece.

Propolis
Din batrani, oamenii cred in puterile tincturii de propolis, in mod special atunci cand vorbesc de o boala virala, cum ar fi o raceala, o tuse sau o gripa la copii. Cateva picaturi de  tinctura pot fi dizolvate in apa sau suc, sau puse pe o bucata de paine. Acest supliment va ajuta organismul copilului sa lupte impotriva acestor boli, inainte ca ele sa se agraveze, sa devina severe. Se iau cate 3-5 picaturi, dimineata si seara, fie cu ceai, fie cu o lingurita de miere. Propolisul este un dezinfectant natural si intareste sistemul imunitar, ajutand la refacerea organismului. Nu sunt recomandate produsele apicole in cazul copiilor mai mici de un an. Tinctura de propolis nu este recomandata bebelusilor pentru ca are in componenta si alcool. Iata o reteta de tinctura de propolis pe care o poti face si tu acasa: Se amesteca 260 g de propolis bine maruntit si un litru de alcool dublu rafinat de 98 de grade. Amestecul se tine la loc ferit de lumina timp de 14 zile, agitandu-se de cateva ori pe zi. In ziua a-14-a se strecoara prin tifon si se poate folosi ca supliment alimentar  dar se poate aplica si direct pe piele.
Tinctura de propolis se pastreaza in sticle mici, inchise la culoare intr-un spatiu aerisit. A se feri de lumina.
Daca nu ai timp sau ingredientele necesare sa faci acasa tinctura de propolis, o gasesti in toate farmaciile naturiste.

Salvia. Cataplasme cu ceai de salvie - Salvia a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri in lupta cu bolile din sezonul rece. In starile febrile, cataplasmele cu ceai de salvie va pot fi de real ajutor pentru ca imbunatatesc rapid starea bolnavului. In cazul in care raceala sau gripa nu dau semne de vindecare, pe langa cataplasme este indicat si ceaiul de salvie.

Comenteaza