Se scot la concurs peste 100 de posturi de medici şi asistenţi medicali în unităţi sanitare ale MApN

Se scot la concurs peste 100 de posturi de medici şi asistenţi medicali în unităţi sanitare ale MApN

Guvernul a aprobat un memorandum care vizează scoaterea la concurs a 115 posturi vacante de medici şi asistenţi medicali pentru unităţile sanitare subordonate Ministerului Apărării Naţionale.

Măsura este necesară în vederea asigurării activităţii medicale conform standardelor medico-militare şi normativelor în vigoare din structurile reţelei sanitare a Ministerului Apărării Naţionale.

"Această necesitate este amplificată de situaţia geo-politică existentă, care implică prezenţa unui număr semnificativ, estimat în creştere în perioada următoare, pe teritoriul ţării noastre, a unor militari din ţările membre NATO. (...) Posturile vacante la care se face referire sunt medici şi asistenţi medicali, sunt bugetate şi se încadrează în cheltuielile de personal aprobate cu această destinaţie în buget", prevede documentul aprobat joi, 18 ianuarie, de Guvern.

Prin memorandum se aprobă organizarea concursului sau examenului pentru încadrarea unui număr de 115 posturi vacante de personal civil contractual - medici şi asistenţi medicali din cadrul unor structuri subordonate Direcţiei medicale a Ministerului Apărării Naţionale.

Comenteaza