Spanacul francezului – previne cancerul la colon şi are de doua ori mai multă vitamina C decât lămâia

Spanacul francezului – previne cancerul la colon şi are de doua ori mai multă vitamina C decât lămâia

Planta care previne cancerul la colon. Loboda, cunoscută şi sub denumirea de spanacul francezului sau spanac nemţesc de munte, este folosită, încă din antichitate, pentru proprietăţile ei detoxifiante şi antioxidante.

Planta care previne cancerul la colon conţine glucide, celuloză, proteine, substanţe minerale (potasiu, fosfor, calciu), acidul oxalic liber, pigmenţi clorofilieni şi carotenoizi. Loboda are cantităţi semnificative de vitamina K şi de doua ori mai multă vitamina C decât lămâia şi spanacul.

Frunzele ei au un gust ușor sărat şi acrișor şi o textură fină. Sunt folosite în special în bucătărie, în salate, borşuri, ciorbe sau plăcinte si ca remediu natural în medicina populară. 

CITEŞTE AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI

Comenteaza