Studiu: Evitarea acestor alimente ar putea stopa evoluţia cancerului

Studiu: Evitarea acestor alimente ar putea stopa evoluţia cancerului

O alimentaţie săracă în grăsimi ar putea reprezenta soluţia pentru stoparea evoluţiei cancerului, potrivit constatărilor unui grup de cercetători din Australia.

Într-un studiu ale cărui rezultate au fost publicate marţi, cercetătorii de la Institutul de Sănătate şi Cercetare Medicală din South Australia (SAHMRI) şi de la Universitatea din Adelaide au descoperit că tumorile cu mutaţii în gena IDH1 nu se pot dezvolta în absenţa lipidelor – grăsimi care se găsesc în alimente, inclusiv în unt – contrazicând astfel părerile conform cărora alimentaţia nu afectează tumorile, informează Agerpres, care citează agenții internaționale de presă.

Mutaţia IDH1, întâlnită în mod obişnuit în leucemii, cancer osos sau cerebral, reprogramează o celulă pentru a-i modifica funcţia enzimatică.

„Am replicat rezultatele într-o gamă largă de tipuri de cancer, comparând o dietă obişnuită cu una complet lipsită de grăsimi şi am fost surprinşi să constatăm că tumorile cu IDH1 au fost stopate atunci când au fost private de lipide”, a declarat dr. Daniel Thomas, specialist în hematologie clinică şi autorul principal al studiului din partea SAHMRI, citat într-un comunicat.

„Spre deosebire de alte tumori, cancerele cu mutaţii IDH1 sunt dependente de lipide, trebuie să le consume”, a spus medicul.

El recomadă tuturor celor care sunt diagnosticaţi cu un cancer cu mutaţii IDH1 să evite alimentele bogate în grăsimi saturate.

Echipa de cercetători își propune în continuare să fundamenteze aceste descoperiri în studii pe oameni, desfăşurate pe termen lung.

Oamenii de știință s-au arătat optimişti că noua cercetare ar putea face din SAHMRI prima unitate medicală din lume care combină ţintirea mutaţiei IDH1 cu tratamente cu protoni şi molecule mici.

„Aceste descoperiri pot duce în cele din urmă la o creştere a speranţei de viaţă în cazul pacienţilor aflaţi în remisie după tratamentul cancerelor IDH1 pe baza terapiei cu protoni sau radioterapiei”, a mai spus medicul.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza