SUPER-alimentul toamnei: alină HERNIA de DISC, stimulează funcţionarea CREIERULUI și previne CANCERUL

SUPER-alimentul toamnei: alină HERNIA de DISC, stimulează funcţionarea CREIERULUI și previne CANCERUL
Poate fi preparat sub forma unui desert gustos sau sub forma unei garnituri sățioase pentru felul principal. Oricum ar fi consumat, acest aliment este un adevărat aliat al unui organism sănătos. Este un boost de energie, stimulând activitatea creierului, ține deoparte cancerul și bolile cardiovasculare.

Considerate gustări vindecătoare și adevărate super-alimente ale toamnei, CASTANELE constituie remedii eficiente de prevenire şi de combatere a multor afecţiuni ca varicele, flebitele, trombozele, ulcerele varicoase la picioare, crampele dureroase.Castanele sunt folosite în bucătărie încă de pe vremea romanilor: pot fi desertul perfect sau garnitura ideală, în funcție de preferințe. Proaspete, au un conţinut caloric mult mai mic decât nucile, migdalele sau fructele uscate, 100 de grame având abia 180 de calorii. În plus, gustul rafinat al catsanelor te scapă de o mulțime de afecțiuni:

Risc de infarct miocardic, mai mic cu 20%
Castanele comestibile sunt bogate în săruri minerale: potasiu, fosfor, magneziu, fier, zinc, dar şi în vitamine din complexul B, în vitamina E şi o cantitate modestă de vitamina C. Fiind lipsite de colesterol şi sodiu, castanele sunt o alegere bună pentru cardiaci, care trebuie să le consume coapte în cuptor, fără sare. Studiile arată că un consum de trei castane coapte pe zi reduce cu 20% riscurile de infarct miocardic.

Înăresc sistemul imunitar
Vitaminele şi mineralele pe care le conţin întăresc sistemul imunitar. În acest sens, pot fi consumate atât coapte, cât şi sub formă de piure. În plus, castanele comestibile combat oboseala musculară, de aceea sunt recomandate persoanelor care fac mult

Previn apariţia cancerului
Castenele sunt bogate şi în mangan, ce are rolul de a elimina radicalii liberi şi de a reduce astfel, şansele de apariţie a cancerului. Tot datorită lui, consumul de castane ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Stimulează funcţionarea creierului
Datorita conţinutului de vitamine din toata gama B, sunt recomandate ca gustare în perioadele stresante sau de efort intelectual prelungit, consumul lor dând un boost de energie şi stimulând activitatea creierului. Astfel, îmbunătăţesc şi capacitatea de concentrare.

Sâmburii alină hernia de disc şi sciatica
Rezultate bune au fost obţinute de sâmburii de castan sălbatic în tratamentele pentru hernie de disc, spondiloză, sciatică şi sechele după fracturi. Aceştia sunt indicaţi şi pentru plăgi infectate şi sindroame febrile. Ca şi castanele dulci, şi cele sălbatice sunt eficiente în tulburările circulatorii periferice (varice, ulcere varicoase), cresc rezistenţa pereţilor vasculari şi scad permeabilitatea vasculară. Se pot folosi şi în tratarea bolii Parkinson, a accidentelor cerebrale şi a afecţiunilor prostatei.

Se folosesc în tratamentul varicelor
În tratamentul trombozei şi al varicelor se foloseşte tinctură preparată din 250 g de castane cu coajă într-un litru de alcool de 40%, care se lasă la macerat timp de 14 zile. Extern se aplică în afecţiuni hemoroidale, varice şi flebite şi sub formă de frecţii contra artrozelor la nivelul încheieturilor de la mâini şi de la picioare.

Comenteaza