Valeria Herdea este noul preşedinte al CNAS. Ciolacu: "O doamnă doctor foarte respectată, un medic de familie din Cluj"

Valeria Herdea este noul preşedinte al CNAS. Ciolacu: "O doamnă doctor foarte respectată, un medic de familie din Cluj"

Valeria Herdea este noul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat numirea, afirmând că ar fi vorba despre "un medic de familie din Cluj".

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni că a semnat numirea noului preşedinte al CNAS, despre care a spus, la Antena 3 CNN, că este "O doamnă doctor foarte respectată, un medic de familie din Cluj - nu i-am reținut numele".

Este vorba despre dr. Valeria Herdea, care este medic de familie cu profil Pediatrie și are în prezent un cabinet în București. În CV-ul acesteia, însă, nu apare nimic legat de Cluj.

Valeria Herdea a absolvit Facultatea de Pediatrie din cadrul Universității de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş în 1989, iar din 1995 este, potrivit CV-ului său, medic specialist în medicină generală - profil pediatrie, examen de specialitate susținut la UMF Carol Davila Bucureşti.

Este președintele Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie, vicepreședinte al Colegiului Medicilor și a fost membru în Comitetul Național de Coordonare al Activităților de Vaccinare (CNCAV) anti-COVID.

Medicul Valeria Herdea preia, la propunerea PNL, funcția de președinte al CNAS, după recenta demisie din funcție a dr. Andrei Baciu, în urma anchetei DNA privind achiziția de vaccinuri în pandemie.

Comenteaza