Se face! Cluj-Napoca va avea primul centru de recuperare din adicții dedicat victimelor consumului de droguri din țară

Se face! Cluj-Napoca va avea primul centru de recuperare din adicții dedicat victimelor consumului de droguri din țară

La Cluj-Napoca se va construi, în premieră în România, un centru pentru tratarea și recuperarea victimelor consumului de droguri.

Comisia de Urbanism a municipiului Cluj-Napoca a adoptat Planul Urbanistic Zonal pentru realizarea centrului de recuperare din adicții care urmează să fie construit la Cluj-Napoca. Acesta va fi amplasat pe Valea Gârbăului și va fi dedicat atât minorilor, cât și adulților. 

Centrul pe care urmează să fie realizat la Cluj-Napoca va fi dedicat și prevenției adicției, nu doar de tratare. 

"Din nefericire, democrația aduce și acest flagel și, din nefericire se accelerează în România consumul de droguri, și pe la Cluj, iar vârsta a tot coborât, astfel că este afectat viitorul copiilor și familiilor. Încercăm să tăiem de la rădăcină sursa și să îi recuperăm pe cei care au consumat, să nu îi aruncăm la marginea societății, pentru că pot fi recuperați. Astăzi, însă, în România nu există centre integrate de recuperare. De asta, pentru prima dată, la Cluj se va construi un astfel de centru de prevenire și tratare, care va avea sală de tratament pentru adulți, pentru copii, teren de sport, cabinete pentru terapii specifice, pentru că acestea nu se tratează la pachet cum se tratează alte afecțiuni psihiatrice care au cu totul și cu totul altă componentă. Aici trebuie aplicate niște terapii specifice", a explicat primarul Emil Boc, marți, la Ziua Live.

Centrul va fi construit pe un teren de circa 10.000 mp, și va avea patru corpuri de clădire, cu înălțime maximă P+2 - un centru pentru copii, un centru pentru adulți, o sală de sport și un garaj suprateran. 

Comenteaza