Clujean plecat să lupte pe frontul din Ucraina: „Nu am putut să stau nepăsător la suferințele populației civile. Am și eu familie”

Clujean plecat să lupte pe frontul din Ucraina: „Nu am putut să stau nepăsător la suferințele populației civile. Am și eu familie”
| Foto: Antena3

Un tânăr din Cluj se pregătește să lupte pe frontul de est al Ucrainei. El face zilnic antrenamente, în așteptarea ordinului de luptă.

Un grup de soldați experimentați din legiunea străină, se antrenează din greu într-un poligon de trageri din Ucraina. Printre aceștia de află și un tânăr român venit tocmai din Cluj. Acest grup de soldați voluntari ar putea fi trimiși în regiunile ocupate de ruși: Donbas, Zaporojie, Herson sau Crimeea, potrivit Antena3.

Clujeanul, plecat voluntar în Ucraina pentru a lupta contra rușilor, susține că nu poate să stea degeaba și să știe că la granița cu România are loc un război unde mor zilnic copii, femei, și soldați. 

"De ce am decis să vin aici, să mă înrolez în armata ucraineană? La început aveam impresia că războiul ăsta o să se extindă mult peste granițele Ucrainei. În primul rând, știam 100% că Moldova este un obiectiv al Rusiei. Destabilizarea ei, cine știe, poate chiar și invadare.

După Moldova, avem o graniță cu ei și nu ne-am fi permis, că am văzut ce se întâmplă când ai o graniță directă cu ei și ei jură că n-o să vină. În al doilea rând, știu să fac ce fac, sunt antrenat, simt că pot să ajut, vreau să ajut și nu am putut să stau nepăsător la suferințele populației civile, copii, femei, am și eu familie, am copii”, a spus clujeanul într-un interviu acordat Antena3.

Deși statul român nu a trimis oficial soldați pentru a lupta în războiul din Ucraina, acolo s-ar putea găsi zeci de români care s-au oferit voluntari.

De asemenea, nu oricine este primit în forțele armate ale Ucrainei, deoarece trebuie să îndeplinească mai multe cerințe. Aceștia trebuie să fi fost polițiști, militari sau jandarmi și să fi avut experiență în teatrele de operațiuni, conform sursei citate. 

După luni de antrenamente, soldații voluntari străini vor ajunge în zonele cele mai periculoase ale războiului pentru a opune rezistență rușilor.

Comenteaza