Peste 30 de cazuri de violență în școlile din Cluj, într-un an. Trei elevi au fost prinși cu obiecte interzise

Peste 30 de cazuri de violență în școlile din Cluj, într-un an. Trei elevi au fost prinși cu obiecte interzise
| Foto: Parent Talk

Actele de violentă în școlile din România sunt din ce în ce mai frecvente și îngrijorătoare. Doar anul trecut, peste 30 de cazuri de violență au fost înregistrate în școlile din județul Cluj. 

În anul şcolar 2022-2023, în şcolile din judeţul Cluj au fost înregistrate 62 de infracţiuni, dintre care 38 au fost lovirile sau alte violenţe, urmate de de infracţiunile de furt, 11, şi de port sau folosire fără drept de obiecte interzise, 3 infracţiuni, potrivit şefului Biroului Siguranţă Şcolară din IPJ Cluj, Meda Voivod, citat de Agerpres.

"Numărul activităţilor preventive desfăşurate de către poliţiştii cu atribuţii în domeniul siguranţei şcolare în unităţile de învăţământ în anul şcolar precedent a fost de 773. Numărul unităţilor beneficiare ale acestor activităţi a fost de 258. Elevii beneficiari ai activităţilor au fost în număr de 15.959. Cadrele didactice beneficiare: 820", a mai spus Meda Viovod.

De asemenea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj a pregătit, împreună cu alte instituţii judeţene abilitate, un plan comun de acţiune pentru siguranţa în şcolile clujene.

“La nivelul IPJ Cluj am elaborat un plan teritorial cadru de acţiune pentru siguranţă şcolară prin intermediul căruia consolidăm parteneriatul interinstituţional în cadrul unui mecanism de cooperare-colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Gruparea Mobilă de Jandarmi, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Cluj, Centrul de prevenire, evaluare şi consiliere anti-drog Cluj, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Cluj, Direcţia de Sănătate publică.

Acest plan are cinci teme principale: dezvoltarea capacităţii interinstituţionale pentru creşterea gradului de siguranţă în unităţile de învăţământ preuniversitar şi în zonele adiacente acestora, derularea de activităţi pentru menţinerea climatului de siguranţă în unităţile de învăţământ preuniversitar şi în zonele adiacente, monitorizarea modului în care este realizată siguranţa şcolară, însuşirea şi aplicarea de către personalul cu atribuţii pe linia siguranţei în mediul şcolar a reglementărilor de intervenţie în unităţile de învăţământ preuniversitar şi în zona adiacentă acestora, constituirea unei baze de date referitoare la infrastructura de siguranţă şcolară din unităţile de învăţământ preuniversitar, în scopul cărora datele diseminate la nivelul interistituţional să fie aplicabile", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful IPJ Cluj, Mihai Rus.

Comenteaza