Prietenul la nevoie se cunoaște! Un băiat cu mâna în ghips a sărit în apă să-și salveze prietenul de la înec

Prietenul la nevoie se cunoaște! Un băiat cu mâna în ghips a sărit în apă să-și salveze prietenul de la înec

Când a văzut că prietenul lui se îneacă, copilul a sunat după ajutor la 112 și, chiar dacă avea mâna fracturată, a sărit în apă să îl salveze.

S-a întâmplat sâmbătă seara, când trei băieți, cu vârste cuprinse între 13 și 14 ani, se jucau în zona unui lac aflat la ieșirea din municipiul Sibiu înspre Poplaca.

Unul dintre ei a intrat în apă pentru a recupera o jucărie și nu a mai putut ieși, existând pericolul de a se îneca. Prietenul acestuia, aflat pe mal, a sunat imediat la 112, apoi a luat decizia de a-și rupe ghipsul de la mână pentru a intra după băiat. Pentru că avea mâna fracturată, nu a reușit să îl scoată de tot din apă pe copil.

Impresionanta poveste a fost relatată de colegii celor doi jandarmi care au auzit apelul și au fugit în ajutorul copiilor.

"Unul dintre jandarmii care se afla în serviciu la dispeceratul unității a auzit pe stație apelul și și-a dat seama că băieții sunt foarte aproape de el. A luat cu el încă un coleg care urma să intre în serviciu și au fugit la locul indicat.

Când au ajuns, băiatul fusese tras foarte aproape de mal de către prietenul său. Era aproape de hipotermie.

Jandarmii au reușit să îl scoată la mal și să-l așeze într-o poziție de siguranță. Ulterior, copilul a fost preluat de un echipaj SMURD pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Acum copilul se află internat în spital și este în stare stabilă. Și prietenul său, cel care a scris povestea salvării, este bine. Medicii i-au pus din nou în ghips mâna fracturată, iar acum este acasă", transmite Jandarmeria Română.

Comenteaza