Tradiții și obiceiuri din zona Dejului, reînviate într-o „Șezătoare la muzeu”

Tradiții și obiceiuri din zona Dejului, reînviate într-o „Șezătoare la muzeu”

Primăria municipiului Dej, prin Muzeul Municipal Dej, în parteneriat cu Școala Populară de Arte "Tudor Jarda" Cluj-Napoca, organizează evenimentul "Șezătoare la muzeu".

Evenimentul va avea loc pe data de 21 iunie 2024, începând cu ora 16:30, la Muzeul Municipal Dej.

Programul va include:

- Șezătoare cu participarea cursantelor claselor de țesut-cusut și tehnici în țesut-cusut

- Ateliere de cusut și țesut coordonate de Ioana Mureșan. Aceste ateliere vor oferi participanților posibilitatea de a învăța și experimenta tehnici tradiționale de țesut și cusut, păstrând vii meșteșugurile străvechi ale zonei.

- Expoziție de pictură pe sticlă, lemn, pânză și linogravură - Vor fi expuse lucrări realizate la Cercul de pictură de la Palatul Copiilor Cluj, Sucursala Dej, sub coordonarea profesorului Loredana Tomșa. Această expoziție va evidenția talentul tinerilor artiști și diversitatea tehnicilor artistice.

- Spectacol folcloric - Ansamblul folcloric "Someșana" Dej, sub îndrumarea instructorilor Lucian și Reghina Tecar, va oferi un spectacol folcloric autentic, prezentând dansuri și muzică tradițională din regiunea Someșului.

- Expoziție Vasile Doroczi - Publicul va avea ocazia să admire lucrări inedite realizate de artistul Vasile Doroczi .

- Prezentare de costume populare - Colecționarii Mariana Apostol și Ioana Mureșan vor prezenta o colecție impresionantă de costume populare tradiționale, oferind o incursiune în istoria și frumusețea portului popular românesc.

Evenimentul va fi prezentat de Ioana Mureșan, expertă a Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, cunoscută pentru dedicarea sa în promovarea și conservarea artei tradiționale.

Intrarea este gratuită.

Comenteaza