Locurile 11 şi 12 pentru Marco şi Simone Tempestini la raliul din Letonia

Locurile 11 şi 12 pentru Marco şi Simone Tempestini la raliul din Letonia
La prima participare în Campionatul European de Raliuri din 2013, echipajele Marco Tempestini/Dorin Pulpea și Simone Tempestini/Sergiu Itu au terminat Raliul Liepaja-Ventspils din Letonia pe locurile 11, respectiv 12 în ERC Production Cup.

Chiar dacă cele două echipaje Napoca Rally Academy nu au terminat în puncte la prima participare în Campionatul European de Raliuri din 2013, experiențăa din Letonia a fost una pozitivă, iar Marco Tempestini și Simone Tempestini au adunat puncte importante în clasamentul pe echipe din ERC Production Cup, arată Napoca Rally Academy într-un comunicat de presă.

Dacă în prima zi evoluția echipajului Simone Tempestini / Sergiu Itu a fost marcată de probleme tehnice, în următoarele două cei doi și-au intrat în ritm și au avut o serie de evoluții foarte bune, cea mai bună performanță fiind locul 12 la general pe specială a 9-a. „Am crescut constant ritmul pe tot parcursul raliului și acest lucru a fost cel mai important pentru mine", a spus Simone Tempestini, care a terminat raliul pe poziţia a 12-a. "M-am distrat astăzi pe probe și am fost foarte încântat de timpii obținuți. Am mers fără să-mi asum riscuri prea mari pe aceste probe foarte rapide și tehnice și chiar îmi pare rău că în prima zi am avut probleme tehnice. În Letonia obiectivele noastre au fost să ne perfecționam dictarea, să adunăm experiență pe zăpada și gheață și să ne acomodăm cu ritmul din Campionatul European. Acum, la final, pot spune că ne-am atins toate obiectivele".


După un raliu în care nu a vrut să riște absolut nimic, Marco Tempestini a terminat pe locul 11 în ERC Production Cup. Pilotul Napoca Rally Academy și-a asigurat această poziție, în duelul cu Simone Tempestini, după ce a terminat ultima probă a raliului cu cel de-al nouălea timp. „Astazi am mers un pic mai bine, dar ținând cont de timpul pierdut în primele două zile nu avea absolut niciun rost să riscăm", a spus Marco Tempestini. "Experiența din Letonia este senzațională și este clar că voi mai participa la raliuri pe zăpada. Aici îți dai seamă că virajele se pot aborda la cu totul alte viteze, iar senzația este unică. A fost un raliu greu, dar foarte frumos și sunt încântat de evoluția lui Simone până la final. În programul european urmează etapa din Insulele Azore unde ne va fi mult mai ușor să ne atingem obiectivul ținând cont că avem deja o participare în acest raliu".


Următoarea competiţie pentru cele două echipaje Napoca Rally Academy din Campionatul European de Raliuri este SATA Rallye Acores, în Portugalia, în perioadă 25 a€- 27 aprilie.

Comenteaza