Mai mulţi fotbalişti care au ajuns de la "U" la Petrolul, audiaţi la DIICOT VIDEO

Mai mulţi fotbalişti care au ajuns de la
Fostul portar al Universităţii Cluj, Mircea Bornescu a fost audiat astăzi la sediul DIICOT Cluj, în lotul „Ploieşti". UPDATE Tot astăzi sunt audiaţi Achim, Hoban, Szukala, Morar, Grecu şi Cristescu.

La ieşirea de la audieri Bornescu s-a rezumat să declare că a fost întrebat strict de modul în care a fost transferat de la „U" la Petrolul.

Bornescu a petrecut aproximativ 2 ore şi jumătate în birourile procurorilor. Fostul portar al Universităţii Cluj este primul audiat în „lotul Ploieşti" în 2013.

UPDATE (12:45) La sediul DIICOT Cluj au fost audiaţi şi Ovidiu Hoban şi Cristian Achim. Conform surselor ZIUA de CLUJ Florian Walter le-a plătit fotbaliştilor care sunt audiaţi azi cazarea, între orele 9-16, la hotelul Opera Plaza.

UPDATE (12:48) La această oră la audieri se află Szukala, urmând să fie audiaţi şi Morar şi Grecu.

Amintim, în "lotul Ploieşti"  au fost audiaţi în decembrie 2012 Gicu Grozav, Sebastian Cojocnean şi Ionuţ Neag, foşti componenţi ai echipei Universitatea Cluj, transferaţi la Petrolul Ploieşti, respectiv Claudiu Niculescu, fost jucător şi antrenor al lui "U".

La finalul lunii noiembrie 2012, respectiv în 5 decembrie a fost audiat fostul finanţator al Universităţii Cluj, Florian Walter, care este cercetat penal cu privire la modul în care au fost transferaţi 15 jucători ai echipei clujene la Petrolul Ploieşti.

Investigaţiile în dosarul transferurilor II au început în noiembrie 2012, cu câteva zile înainte de meciul dintre Petrolul şi „U" Cluj, atunci când procurorii DIICOT, însoţiţi de comisari ai Gărzii Financiare au controlat sediile celor două cluburi şi au cerut contractele de transfer aferente celor 15 jucători care au părăsit echipa „studenţilor" cu direcţia Prahova.

Procurorii DIICOT susţin că Florian Walter, Ioan Mărginean şi Dan Capră au prejudiciat clubul „Şepcilor roşii" cu suma de 11 milioane de euro, atât cât ar valora cei 15 fotbalişti. Între-timp, trei dintre jucătorii în cauză, Sebastian Cojocnean, Gaston Mendy şi Tony Nwakaeme, au plecat gratis şi de la Petrolul, după ce Cosmin Contra, antrenorul „lupilor galbeni", i-a anunţat că nu intră în planurile sale.

Comenteaza