"U"-BT a renunțat la un american înaintea "Clasicului Transilvaniei"

"U"-BT și CSU Sibiu se întâlnesc mâine, la Cluj, într-un nou episod din "Clasicul Transilvaniei". Pivotul Michael Southall (foto, nr. 11) nu mai face parte din lotul lui Pintea.

Vecine în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM), "U"-BT Cluj (locul 6) respectiv CSU Sibiu (locul 7) promit spectacol sub panouri înaintea confruntării directe. Conducerea "alb-negrilor" s-a dispensat deja de un baschetbalist, este vorba despre americanul Southall, și a anunțat că nu va mai face noi transferuri. Derby-ul Transilvaniei e mâine, la ora 18:00, în Sala Sporturilor "Horia Demian". Partida va fi transmisă de Digisport 3. 

Președintele executiv Mircea Cristescu așteaptă o altă atitudine din partea echipei după înfrângerea de la Craiova (90-86, n.red), mai ales pe faza defensivă, care a dat rateuri etapa trecută. De altfel, el a anunțat despărțirea de Michael Southall, jucător care nu s-a acomodat la Cluj. "Meciul cu Sibiul este un derby tradițional, a adus sarea și piperul mult timp. În sezonul actual, pot să spun că fiecare etapă are câte un derby, deoarece baschetul s-a dezvoltat în multe regiuni ale țării. Mulțumim celor care apreciază valoarea lotului nostru, nu este prima dată când se întâmplă asta, dar trebuie să o dovedim meci de meci. La Craiova, spre exemplu, am avut o apărare mai slabă decât de obicei. Cred că dacă ne vom apăra așa cum trebuie cu Sibiul, vom câștiga acest meci.

Am luat decizia de comun acord ca Michael să își găsească o altă echipă. Dacă la început a reușit să ne dovedească anumite lucruri, se pare că pur și simplu i-a fost greu să se adapteze cerințelor noastre, sistemelor noastre. La modul în care am structurat echipa, nu cred că mai este cazul de noi transferuri. Și așa avem probleme cu minutele la oamenii mici, iar la oamenii mari, în felul acesta, s-au mai sedimentat lucrurile. Îi avem pe Baciu, Lalovic, Silvasan și Jucan. Bineînțeles că, la un moment dat, și Barnette, sau alții, vor putea juca pe poziția 4", a declarat Cristescu. 

Pe de altă parte, după insuccesul cu CSU Ploiești, antrenorul Dorin "Bobo" Pintea și-a trasat un obiectiv personal: fără alte înfrângeri pe teren propriu! "Nu bine s-a terminat celălalt campionat cu un derby al Ardealului, că vom avea, din nou, un meci foarte important, cu Sibiul. Se întâlnesc două echipe care, în principiu, și-au păstrat nucleul de jucători și au adus câțiva baschetbaliști pentru a completa lotul. Ne așteaptă un meci foarte greu, iar noi ne dorim să mergem pe o linie foarte bună, prin a nu pierde meciuri pe teren propriu. Sibiul este, la fel ca anul trecut, o echipă incomodă, care practică un baschet bun, în viteză. Și-a păstrat nucleul din sezonul trecut, se bazează pe jocul pivotului Lee, al lui Bojovic, Johnson și Calotă. Avem semne foarte bune de la Sean Barnette, care s-a refăcut, însă a început abia acum antrenamentele specifice", a spus Pintea.

 

Cu Trabzonspor, în sala polivalentă

Meciul cu Trabzonspor, programat pe 11 noiembrie în EuroChallenge, va fi primul pentru "U"-BT în noua sală polivalentă a orașului. "Am anuntat deja sala la FIBA și ne-a fost acceptată. Este clar că în data de 11, când jucăm cu Trabzonspor, vom inaugura sala. Sunt foarte multe necunoscute pentru noi, sperăm ca până la ora meciului să le rezolvam pe toate. Din acest motiv, îi rog pe suporterii noștri să fie înțelegători. Pentru a nu le crea disconfort, am luat decizia ca cel puțin în prima parte a sezonului, poate chiar până la finalul sezonului, abonații și invitații vor avea rezervate primele trei rânduri imediat lânga teren. Sunt în jur de 700-800 de locuri. Dacă doresc, ei vor avea prioritate acolo, dacă vor să stea în alta partea, o vor putea face, întrucât biletele de acces vor fi fără locuri. O să încercăm să punem bilet unic ca și pret. Nu cred că vom deschide nivelul de sus al sălii, până la acel nivel sunt în jur de 5.000 de locuri. Noi ne dorim să jucăm toate meciurile acolo, pentru că ne va fi foarte greu să jucăm în două săli", a conchis Cristescu. 

"U"-BT face parte dintr-o grupă cu Trabzonspor Medical Park (Turcia), Atomerömü SE (Ungaria) respectiv Magnofit KG (Austria). Clujenii vor debuta în EuroChallenge pe 5 noiembrie, pe terenul echipei din Austria. 

 

Comenteaza