Boştină: “Nu sunt Bruce Willis ca să-i salvez pe toţi”

Boştină: “Nu sunt Bruce Willis ca să-i salvez pe toţi”
Mijlocaşul transferat de la Dinamo crede că obiectivul echipei în acest sezon trebuie să fie salvarea de la retrogradare, urmând ca din 2011 “U” să atace vârful clasamentului.

 Gabriel Boştină a fost adus la Cluj pentru a da un plus de experienţă unei echipe ai cărei jucători nu au respirat încă aerul “tare” al Ligii I. După o carieră respectabilă la Oţelul Galaţi, Steaua şi Dinamo, mijlocaşul vede în transferul la “U” o provocare, dar spune că singur nu poate face minuni, toţi fotbaliştii trebuind să pună umărul pentru salvarea de la retrogradare.

 

“Am venit la echipă la insistenţele domnului Walter. Proiectul lui «U» este foarte frumos, mai ales de anul viitor, când vom încerca să ne clasăm cât mai sus”, a descris Boştină în cantonamentul din Austria planurile patronului Universităţii, Florian Walter.

 

 Mijlocaşul nu ştie dacă îşi va încheia cariera la Cluj, dar vrea să joace cât mai mult pentru “U”. “Presiunea pe o echipă e un lucru cu două tăişuri: câteodată te poate monta, dar uneori poţi să clachezi, mai ales în cazul jucătorilor tineri. «U» trebuie să-şi vadă interesul şi să se claseze deasupra liniei care desparte echipele retrogradate de cele care rămân în Liga I. O să fac tot ce pot şi depinde de mine ca să nu-i dezamăgesc pe fani, dar nu sunt nici eu Bruce Willis ca să-i salvez pe toţi”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, fostul dinamovist.

 

“Ştiam dinainte ce înseamnă «U», ce înseamnă suporterii şi tradiţia Universităţii. N-am venit la o echipă mică din acest punct de vedere, suntem doar o echipă la început de drum, acum ne formăm”, crede mijlocaşul de 33 de ani. El a comentat începutul de campionat, când “U” întâlneşte Steaua. “La prima vedere, e greu să termini în primele 10, mai ales pentru o echipă în situaţia noastră. E un început greu. Era bine dacă jucam cu o formaţie aşa-zis mică sau o echipă de mijlocul clasamentului. Avem şi avantajul că vom juca primul meci cu stadionul plin, asta e cel mai important”, spune Boştină.

 

în legătură cu obiectivul “Şepcilor roşii” în acest sezon, Boştină şi-a amintit că atunci când a venit la Cluj i s-a spus că “anul acesta trebuie să încercăm să facem o figură cât mai frumoasă, iar anul viitor să începem să construim o echipă de Europa League”. “Cred că «U» merită să ajungă acolo, pentru tot ce înseamnă acest club. Mi-a plăcut foarte mult şi noul stadion, chiar m-a încântat proiectul arenei. Sper să ajungem să jucăm cât mai repede acolo”, a afirmat mijlocaşul, care a refuzat o propunere de transfer de la Unirea Urziceni pentru a juca la “U”.

 

Boştină crede că lupta pentru titlu în Liga I se va da între CFR, Dinamo, Rapid, Timişoara şi Steaua. “Revenirea lui Andone la Dinamo înseamnă la fel de mult ca şi reîntoarcerea lui Piţurcă la Steaua. Reîncepe cu adevărat războiul”, spune cel care va coordona jocul Universităţii. în cantonamentul din Austria, el a avut parte şi de o surpriză. în amicalul cu Dinamo, în momentul în care Matache a fost înlocuit, Boştină a primit banderola de căpitan. “Nu prea sunt obişnuit să fiu căpitan. Sunt câţiva jucători de la «U» care cred că merită să poarte banderola înaintea mea”, ne-a declarat fotbalistul.

 

La sosirea la “U”, Boştină nu îi cunoştea pe mulţi dintre “studenţi”, “doar pe cei de la Dinamo, dar şi ei au jucat mai mult la echipa a doua”. Fostul “câine” crede că Universitatea are câţiva jucători tineri foarte talentaţi. “Tobă poate ajunge mare fotbalist, Acosta şi Machado sunt şi ei foarte tehnici. E o atmosferă puţin încărcată la echipă, pentru că mulţi cred că au emoţii. Debutează, practic, în Liga I. Poate pentru cei care au venit de la Dinamo, Lemnaru, Voican, e şi o şansă de revanşă. La atacanţii pe care îi are Dinamo le era greu să se impună”, a explicat Gabriel Boştină. El spune că încă nu s-a obişnuit cu diferenţa de obiectiv, cu trecerea de la lupta pentru titlu la cea pentru evitarea retrogradării. “Sincer, sunt convins că echipa asta va ajunge mare!”, a conchis Boştină.

Comenteaza