Halep a câştigat primul ei meci din 2016, cu Caroline Garcia

Halep a câştigat primul ei meci din 2016, cu Caroline Garcia
Jucătoarea Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o marţi pe sportiva franceză Caroline Garcia, locul 34 WTA, în prima partidă a româncei în 2016, din turul al doilea al turneului de la Sydney.

Românca a reuşit să câştige meciul într-o oră şi 53 de minute, în trei seturi, cu scorul de 6-4, 2-6, 6-1, chiar dacă în timpul acestuia a acuzat dureri la tendonul lui Ahile de la piciorul stâng. Mai exact, Halep a cerut de două ori intervenţia trainer-ului, care i-a masat glezna.

Românca ar fi trebuit să participe, săptămâna trecută la Brisbane International, dar ea a declarat forfait din cauza aceloraşi probleme la tendonul lui Ahile.

Principala favorită la Sydney, jucătoarea de tenis va evolua în sferturile de finală miercuri cu jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 5.

Calificarea în sferturi la competiţia din categoria Premier este recompensată cu 19.660 de dolari şi cu 100 de puncte WTA.

Simona Halep a mai participat o dată la acest turneu, la ediţia din 2014, când a pierdut în primul tur, cu americanca Madison Keys (1-6, 4-6).

 

Comenteaza