“U” Mobitelco insistă pentru Krstanovic: “Vrem să continue la Cluj”

“U” Mobitelco insistă pentru Krstanovic: “Vrem să continue la Cluj”
Fosta campioană i-a propus baschetbalistului sârb prelungirea angajamentului, dar acesta analizează şi ofertele primite din străinătate.

Rămasă fără serviciile americanului Kyndall Dykes, ajuns între timp în Superliga Ucrainei, la Hoverla, conducerea clubului "U" Mobitelco încearcă să-l convingă pe Zoran Krstanovic să-şi continue aventura la Cluj şi din sezonul următor al Diviziei A. Pivotul sârb, care se află în atenţia câtorva cluburi din străinătate, va da un răspuns zilele următoare.

Fosta campioană încearcă reconstrucţia în jurul jucătorilor tineri, respectiv al juniorilor, iar luni a bătut palma cu un tehnician cu o vastă experienţă în acest sens, croatul Niksa Bavcevic. Chiar şi aşa, conducerea clubului şi-ar dori ca în noul proiect să se regăsească inclusiv Zoran Krstanovic, unul dintre cei mai apreciaţi stranieri care au îmbrăcat tricoul alb-negru în ultimii ani. Oficialii clujeni i-au înaintat deja o nouă ofertă, însă acesta va lua o decizie abia după ce va analiza ofertele sosite din partea unor echipe din străinătate.

Lotul va fi completat în perioada următoare cu câteva nume noi, dar şefii clubului au evitat să ofere detalii în acest sens. "Lui Zoki (Zoran Krstanovic - n. red.) i-am propus să continue alături de noi, dar vrea să vadă ce va găsi în străinătate, într-un campionat mai puternic. În ceea ce priveşte transferurile, piaţa este în mişcare, purtăm tot felul de negocieri. Nu pot să fac nimic public deoarece nu ar fi corect faţă de jucători şi cluburile lor. Nu am declarat niciodată că vom avea un buget redus considerabil. Încercăm să-l avem măcar pe acelaşi de anul trecut, dar pe care nu pot să îl divulg. Niksa Bavcevic este unul dintre cei mai buni antrenori care au activat în România, iar ca exemplu aş da mandatul său de la Steaua Turabo Bucureşti. Anul trecut s-a clasat pe locul 3 cu echipa din Split (KK Split - n. red.), într-un campionat foarte puternic. L-a atras foarte tare ideea de a lucra aici cu tineretul. Practic, el va avea o dublă misiune: va pregăti formaţia de seniori şi va contribui la dezvoltarea celor de tineret, urmând să îi ajute şi pe antrenori să crească", a declarat Mircea Cristescu, preşedintele executiv al clubului.

"U" Mobitelco s-a înţeles până acum doar cu pivotul Cătălin Baciu (23 de ani), care în ultimele şase sezoane a activat în Campionatul Universitar Nord American de Baschet (NCAA). Anul trecut, imediat după câştigarea celui de-al patrulea titlu din istoria clubului, Krstanovic a fost la un pas să dea curs unei alte oferte, dar a ales să rămână la "U" Mobitelco, alături de care a evoluat în grupele FIBA EuroChallenge. Statisticile sale în sezonul recent încheiat indică o medie de 20,9 puncte marcate pe meci, 8,4 recuperări, 1,3 pase decisive, respectiv un indice al eficienţei de 23,3.

 

 

Comenteaza