Am pierdut la "Capitală Culturală", dar ne-am răzbunat la baschet. U-BT, victorie la Timişoara

Am pierdut la
Cei mai buni marcatori ai echipei clujene au fost Kyndall Dykes şi Vlad Moldoveanu, ambii cu câte 22 puncte.

U-BT Cluj-Napoca s-a impus, astăzi, cu scorul de 97-82 (23-19, 24-22, 25-15, 25-26), pe terenul echipei BC Timişoara, în prima etapă din noua stagiune a Ligii Naţionale de baschet masculin.

Primul sfert al confruntării de pe Bega s-a încheiat la un avantaj de 4 puncte pentru "studenţi", 23-19. Jocul a fost echilibrat şi în partea a doua, scor 47-41. În cea de-a treia repriză, însă, clujenii s-au desprins la 72-56. Elevii lui Silvăşan avea să controleze şi ultimul sfert, câştigând meciul la o diferenţă de 15 puncte, 97-82.

Cei mai buni marcatori ai echipei clujene au fost Kyndall Dykes şi Vlad Moldoveanu, ambii cu câte 22 puncteurmaţi de Aleksandar Rasic (15), Ousmane Barro (11), Filip Adamovic (9), Maksym Pustozvonov (6), Teodor Jucan (6) şi Rolland Torok (6).

De partea cealaltă, punctele bănăţenilor au fost înscrise de Cakarevic (17), Calotă (17), Jeremic (15), Komatina (15), Diaz (11), Păun (4) şi Otasevic (3).

U-BT ocupă locul patru în clasament (2 puncte), iar Timişoara e pe cinci (1 punct). Prima poziţie este ocupată de Steaua, după victoria 102-76 cu Olimpia Baia Mare. În alte două meciuri din această etapă, Atlassib Sibiu a învins cu 88-72 SCMU Craiova, iar BCMU Piteşti a trecut cu 75-49 de Phoenix Galaţi.

"Timişoara nu ne-a pus mari probleme în această seară, dar este o echipă bună şi nu e uşor să câştigi aici. Mă bucur că am reuşit să învingem, mai ales că era primul meci din campionat. Sunt mulţumit de noile achiziţii, însă e important să fiu mulţumit de ei şi la finalul sezonului. Vrem să construim o echipă adevărată şi la asta lucrăm zinic", a declarat antrenorul echipei clujene, Mihai Silvăşan, pentru site-ul oficial al clubului.

Săptămâna trecută, U-BT a cucerit Supercupa României după victoria înregistrată pe terenul campioanei CSM Oradea, scor 70-67.

Vineri, de la ora 19:00, "studenţii" ar fi trebuit să evolueze pe teren propriu cu CSM Ploieşti. Partida din etapa a doua s-a anulat, însă, după retragerea din campionat a clubului prahovean.

VEZI ŞI: MIRCEA CRISTESCU, DESPRE SITUAŢIA BASCHETULUI ROMÂNESC

Comenteaza