Baschetbalistele de la “U”, parcurs de vis în primele trei etape

Baschetbalistele de la “U”, parcurs de vis în primele trei etape
Echipa lui Dragan Petricevic a învins Phoenix Galaţi în ultimul meci şi este lider în Liga Naţională de baschet feminin.

"U" Cluj a început cu brio noua ediţie de campionat. "Studentele" au repurtat trei victorii consecutive în faţa formaţiilor BC Mureş (79-45), ICIM Arad (75-71) şi Phoenix Galaţi.

În ultimul joc, fetele antrenate de Dragan Petricevic s-au impus cu 74-70 în faţa echipei de pe malul Dunării, la Sala Sporturilor "Horia Demian". Acest succes a asigurat pentru echipa transilvăneană prima poziţie din Liga Naţională de baschet feminin.

Clujencele au câştigat primul sfert la o diferenţă de 13 puncte, 23-10. În partea a doua, Universitatea şi-au menţinut avantajul, 46-34. În sfertul trei, însă, baschetbalistele de la "U" au marcat doar 9 puncte, tabela indicând 55-58. Cu toate acestea, clujencele şi-au revenit, iar ultimul sfert a consemnat şi victoria echipei lui Petricevic.

Cele mai bune marcatoare ale Universităţii au fost Andra Mandache și Taneisha Harrison, ambele cu câte 17 puncte.

"Dacă în prima repriză am jucat un baschet foarte bun calitativ, în cea de-a doua, echipa din Galaţi a fost superioară. Şi totuşi, în ciuda problemelor medicale cu care ne confruntăm la echipă, în ultimele minute am găsit resursele necesare ca să ne impunem.

Accidentarea Andrei Mandache, dar şi crampele musculare pe care le-au avut Medley şi Ross, ne-au afectat pe final. Lumea spune că e firesc să existe astfel de căderi, dar eu nu vreau să mai fiu surprins de astfel de lucruri. Îmi doresc să avem mai multă stabilitate mentală", a declarat antrenorul Universităţii pentru site-ul oficial al clubului.

Miercuri, 19 octombrie 2016, "studentele" vor căuta al patrulea succes consecutiv în compania echipei Olimpia CSU Braşov. Viitoarea adversară a clujencelor ocupă locul secund, cu 6 puncte.

"U" Cluj - Olimpia Braşov se va disputa la Sala Sporturilor "Horia-Demian", începând cu ora 17:00.

Universitatea are cele mai multe titluri din istoria competiţiei interne, 14 la număr. Ultimul trofeu a fost cucerit în 1993. Sezonul trecut, fetele antrenate de Petricevic au încheiat campionatul pe locul 7.

Comenteaza