CFR Cluj nu strălucește, dar câștigă la scor. "Feroviarii" s-au apropiat la un punct de lider

CFR Cluj nu strălucește, dar câștigă la scor. "Feroviarii" s-au apropiat la un punct de lider
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația antrenată de Andrea Mandorlini a câștigat cu 3-0 restanța din etapa cu numărul 5 a Superligii, împotriva celor de la Sepsi OSK.

Partida din Gruia a avut un start echilibrat, iar situația nu s-a schimbat nici în minutele ce au urmat. Niciuna dintre cele două formații nu a găsit soluțiile potrivite, iar jocul de pase a funcționat greu. Mai mult, oamenilor care ar fi trebuit să facă diferența și într-o parte și în cealaltă le-a lipsit inspirația.

Prima fază importantă a venit abia la jumătatea reprizei, când Juricic a ajuns într-o poziție bună, dar și-a închis prea mult unghiul și a tras în Niczuly (23). Deși a început în sistemul 4-3-3, Andrea Mandorlini a schimbat pe parcurs în 3-5-2, însă nici așa jocul echipei sale nu a funcționat la un nivel bun.

Totuși, tabela avea să se modifice în minutele de final ale reprizei. La o lovitură de colț, Aganovic a comis henț în careu, iar centralul a dictat penalty, decizie confirmată și din camera VAR. Tachtsidis a fost cel care ș-a asumat răspunderea, a marcat (41) și a stabilit scorul pauzei în Gruia, 1-0.

Actul secund a început cu o nouă ocazie a lui Juricic, însă atacantul gazdelor a ratat din nou ținta (47). Răspunsul oaspeților a venit aproape instant, din gheata fostului "feroviar" Florin Ștefan, care a scuturat transversala cu un șut puternic din afara careului (51). Jocul a revenit rapid la scenariul din prima repriză, iar cei prezenți în tribune au taxat în repetate rânduri modul în care favoriții lor au gestionat anumite faze.

După ce prima oră s-a scurs, Andrea Mandorlini a schimbat cei doi atacanți și l-a introdus pe teren și pe căpitanul Mario Camora, cel care era incert înaintea partidei. Impactul modificărilor s-a văzut imediat, însă nu din partea oamenilor din ofensivă, ci din partea fundașului. În urma unei acțiuni prelungite de atac, un balon respins a ajuns la Camora, care a șutat din prima în colțul lung, fără speranțe pentru Niczuly (70).

Oaspeții au căzut complet după cel de-al doilea gol, iar scorul lua proporții. Bălașa a trimis în propria poartă o execuție a lui Otele, însă golul a fost anulat din cauza poziției de offside în care se afla nigerianul (76). Mai mult, Niczuly și-a salvat echipa de două ori la aceeași fază, la șuturile trimise de Bîrligea, respectiv Otele (80).

Imediat, internaționalul român a ajuns din nou într-o poziție favorabilă și de această dată nu a mai ratat, reușind să ducă scorul la 3-0 (81). Până la final, "feroviarii" nu au mai întâmpinat probleme, s-au impus la scor de neprezentare și s-au apropiat la un singur punct de liderul Superligii, FCSB.

Comenteaza