CFR şi “U” se “duelează” în finala Campionatului Mondial

CFR şi “U” se “duelează” în finala Campionatului Mondial
Olandezul campioanei, Dominique Kivuvu, vede “Portocala mecanică” învingătoare în meciul de la Johannesburg, în timp ce spaniolul lui “U”, Noe Acosta, anticipează o victorie cu 2-0 a ibericilor.

 Singurul olandez din tabăra campioanei a vorbit pentru ZIUA de CLUJ despre şansele “Portocalei mecanice” în Africa de Sud. “Dacă Olanda a bătut Brazilia, poate bate pe oricine”, a spus Dominique Kivuvu, contrazis de Noe Acosta de la “U” Cluj: “Vom câştiga cu 2-0. Marcatori, David Villa şi Fernando Torres”.

 

Kivuvu, jucător olandez cu origini angoleze, va ţine pumnii strânşi mâine seară pentru ţara în care s-a născut şi a jucat înainte de a se transfera la CFR Cluj. După ce Coasta de Fildeş, Italia, Portugalia, Brazilia şi Argentina au părăsit, una câte una, Cupa Mondială din Africa de Sud, “feroviarii” originari din aceste ţări au fost, pe rând, dezamăgiţi de eliminarea naţionalelor lor.

 

Singurul reprezentant al unei echipe care va disputa finala mondială este olandezo-angolezul Dominique Kivuvu, una dintre noile achiziţii ale grupării clujene. “Sunt fericit că Olanda a ajuns aici. Meciul cu Brazilia a fost cel mai dificil, pentru că brazilienii au reprezentat un oponent foarte puternic, dar ne-am descurcat bine. Cred că olandezii au puterea să câştige Cupa Mondială. Dacă au bătut Brazilia, pot să învingă pe oricine”, consideră mijlocaşul echipei din Gruia.

 

Dacă CFR ar înclina spre Olanda, de dragul lui Kivuvu, “U” Cluj ar putea ţine cu Spania, întrucât în lotul nou-promovatei în Liga I joacă un spaniol, Noe Acosta. Mijlocaşul Universităţii Cluj crede că în finala Cupei Mondiale ibericii “sunt favoriţi la toate capitolele”.

 

 “Cu siguranţă, Spania va învinge, este într-o formă foarte bună. Spaniolii au un joc de pase cum nici o altă echipă nu îl are”, a declarat Acosta pentru ZIUA de CLUJ. “îşi vor crea din nou multe ocazii de gol. Principalul pericol pentru poarta adversă va fi David Villa”, a completat mijlocaşul spaniol de la “U”. Acosta este atât de încrezător în şansele Spaniei încât s-a hazardat să ofere şi un pronostic: “Vom câştiga cu 2-0. Marcatori, David Villa şi Fernando Torres”, a punctat fotbalistul lui “U”, aflat în cantonament în Austria, la Leogang.

 

Kivuvu joacă fotbal de când se ştie

 

 “Am început să joc fotbal când aveam patru ani. La început jucam în casă, iar mamei mele nu îi plăcea acest lucru, pentru că loveam toate obiectele din casă. Atunci, părinţii mei au decis să mă înscrie la un club de fotbal”, ne-a povestit Kivuvu, care până la vârsta de 14 ani a jucat la un club de amatori din Olanda.

 

“La 14 ani m-am dus la un club olandez de ligă secundă (Telstar – n. red.), unde am stat câţiva ani. Apoi, am ajuns la echipa de prima ligă NEC Nijmegen, am jucat patru ani, iar acum sunt la CFR”, povesteşte jucătorul de 22 de ani. Acesta spune că şedinţele de pregătire conduse de Andrea Mandorlini sunt mai dificile decât cele de la fostele sale echipe.

 

 “Antrenamentele sunt destul de dure, dar nu avem ce face, aşa este în cantonament. Este ceva nou pentru mine, dar este o experienţă bună şi sunt sigur că astfel voi deveni mai puternic. Jocurile amicale au venit după o perioadă de câteva săptămâni în care nu am jucat, trebuie să îmi intru în ritm, însă cred că m-am descurcat destul de bine. Domnul Mandorlini m-a pus să joc pe poziţia mea preferată, mijlocaş dreapta, dar dacă antrenorul decide să mă pună să joc pe stânga sau la centru, nu este nicio problemă, pot juca oriunde în zona mediană”, spune jucătorul campioanei.

 

 Kivuvu mărturiseşte că nu ştia prea multe despre campionatul românesc, de unde a auzit doar de CFR şi Dinamo. “Ştiu că CFR a jucat foarte bine în sezonul trecut. Acum doi ani am jucat cu NEC împotriva celor de la Dinamo Bucureşti în Cupa UEFA şi i-am eliminat, dar în rest nu ştiu foarte multe. Vom avea parte de un sezon dur, pentru că noi vrem să câştigăm totul în campionatul intern. în plus, va fi primul meu sezon în Liga Campionilor, dar nu am emoţii. Niciodată nu am emoţii înaintea unui meci”, a încheiat fotbalistul.

 

 Dominique Kivuvu spune că faptul că CFR este o echipă multinaţională îl va ajuta să se integreze mai repede. “în lot sunt numeroase naţionalităţi, se vorbeşte italiană, franceză, portugheză şi eu vorbesc câte puţin din toate, aşa că mă pot înţelege cu ei, facem glume şi mă ajută să mă integrez”, a precizat jucătorul olandezo-angolez.

Comenteaza