Chivu: România nu e pregătită să organizeze un turneu final

Chivu: România nu e pregătită să organizeze un turneu final

 Cristian Chivu  proaspăt câştigător al Ligii Campionilor cu Internazionale Milano, crede că România nu poate emite în acest moment pretenţii la organizarea unui turneu final de Campionat Mondial, principala cauză fiind lipsa infrastructurii.

 

Chiar dacă Bucureştiul şi Clujul vor avea două arene la standarde europene, fundaşul spune că drumul spre o competiţie de anvergură va fi lung şi anevoios. Fotbalistul a fost prezent ieri la Baza Sportivă “Unirea”, la Turneul final al Ligii de Fotbal Amator “Bergenbier”, în calitate de ambasador al sponsorului principal al evenimentului.

 

“Din păcate, nu avem infrastructura necesară pentru a organiza o Cupă Mondială în România, este peste posibilităţile noastre în acest moment. Va fi dificil să ajungem la un asemenea nivel”, a declarat căpitanul Naţionalei. “Nu ştiu ce va fi peste patru ani. Cel mai mare regret al meu e că nu am participat până acum la vreun Campionat Mondial cu echipa naţională. Am ajuns de două ori la Europene, însă nu e acelaşi lucru. Şi nouă ne-ar fi plăcut să scoatem zeci de mii de oameni în stradă, dar trebuie să acceptăm realitatea. Nu s-a putut mai mult”, a încheiat căpitanul “tricolorilor”.

 

 Chivu a făcut poze cu fanii, a dat autografe şi lovitura de start a partidei Magic Iaşi – Dinamo Drobeta Turnu Severin. El a refuzat să facă declaraţii cu privire la cele două echipe clujene, Universitatea şi CFR. Turneul final al Ligii de Fotbal Amator “Bergenbier” a reunit la Cluj cele mai bune 25 de echipe de fotbal amator din ţară, câştigătoarele competiţiilor locale din 23 de judeţe. Turneul se va încheia duminică, finala mare fiind programată de la ora 19.00.

 

Comenteaza