CORESPONDENŢĂ SPECIALĂ DIN FRANŢA. Românii au cucerit Parisul. A două oară într-o săptămână!

CORESPONDENŢĂ SPECIALĂ DIN FRANŢA. Românii au cucerit Parisul. A două oară într-o săptămână!
Încă o zi plină pentru suporterii români din Paris. Înainte să înfrunte galeria Elveţiei, pe Parc des Princes, fanii naţionalei tricolore au avut de înfruntat aglomeraţia din centrul Parisului.

Românii şi-au dat întâlnire la ora prânzului, în fan-zone-ul amenajat la Champs du Mars, în faţa Turnului Eiffel. După câteva beri şi o oră în care au exersat scandările, suporterii au plecat, mai mult sau mai puţin încolonaţi, spre Parc des Princes, unde, de la 19:00, România dă piept cu Elveţia, într-un meci crucial pentru calificarea în optimi.
 
Speranţa că vom găuri poarta elveţienilor mai ceva ca un schweizer se citeşte pe faţa celor mai optimişti suporteri tricolori. Ceilalţi admiră peisajul, îşi fac selfie-uri cu Turnul Eiffel sau cumpără suveniruri. În fan-zone se găsesc suporteri de toate vârstele şi culorile. Fondul sonor e asigurat, totuşi, de ruşi şi de slovaci, al căror meci începuse la ora locală 16:00.
 
Revenind la ai noştri, cei mai comozi au ales varianta metroului M9, de la Trocadero. Greşit! Vagoanele au fost pline ochi. Nimeni nu a mai urcat (sau coborât) în cele şapte staţii care despart Trocadero de Porte Saint Cloud, din a cărui gură de metrou se revarsă şi acum, la ora transmiterii acestei corespondenţe, valuri de români.
 
Ceilalţi, mai vajnici, au luat-o pe jos. Cei 4 km dintre Turnul Eiffel şi zona Bois de Boulogne, unde se află Parc des Princes, sunt o nimica toată. Elveţienii erau deja acolo. Adunaţi cu sutele în faţă barurilor care înconjoară zona Parc des Princes.

Sunt veseli (din cauza berii) şi optimişti (din cauza victoriei din primul meci, cu Albania, 1-0). Ne tratează, pe noi, românii, cu condescendenţă, aproape cu prietenie, ca şi cum am fi pierdut deja. Sper să îi contrazicem pe teren, altfel aventura noastră la Euro 2016 se va sfârşi repede. Şi ar fi păcat. J'aime la France.
 
Mai e o oră până la meci. În tribune vor fi, probabil, 10.000 de români şi mult mai mulţi elveţieni. Dar în teren se joacă tot 11 la 11. Hai România!

Comenteaza