Cum arată clasamentul greșelilor de arbitraj. Surpriză în ierarhia echipelor avantajate de erori

Cum arată clasamentul greșelilor de arbitraj. Surpriză în ierarhia echipelor avantajate de erori
| Foto: frf.ro

Odată cu apropierea de finalul sezonului regulat, lupta pentru play-off se încinge, iar deciziile de arbitraj capătă un rol major.

După reluarea campionatului, la început de 2025, arbitrajul a devenit un punct central al discuțiilor din spațiul public. Cele mai multe dintre echipe se plâng că au fost dezavantajate și acuză în stânga și în dreapta.

În contextul în care primele 5 clasate sunt despărțite de doar un punct, cu 4 etape înainte de finalul sezonului regulat, iar formațiile de pe locurile 6-8 sunt despărțite de doar două lungimi, deciziile de arbitraj pot influența decisiv configurația play-off-ului și play-out-ului.

Astfel, GSP a contabilizat erorile de arbitraj* din actuala stagiune și a întocmit un clasament al cluburilor favorizate, dar și al formațiilor dezavantajate, rezultatele fiind surprinzătoare și invers proporționale cu nivelul țipetelor din spațiul public.

Astfel, cele mai avantajate echipe de greșeli sunt FCSB și Dinamo și Hermannstadt, cu câte 9 erori pro, în timp ce la polul opus se află cele două rivale clujene, CFR și Universitatea, cu 3, respectiv două greșeli pro.

În schimb, trupa lui Ioan Ovidiu Sabău este lider în ierarhia formațiilor dezavantajate de arbitraj în cele 26 de etape ale sezonului regulat. Nu mai puțin de 10 decizii eronate au fost luate împotriva "studenților", care chiar și așa au petrecut o lungă perioadă în fotoliul de lider.

De asemenea, CFR Cluj a avut parte de 7 greșeli de arbitraj împotrivă. La coada clasamentului se află FC Botoșani și UTA cu câte o singură eroare împotrivă.

* Se consideră greșeală majoră: acordare penalty eronat, neacordare lovitură la 11 metri, validare eronată de gol, anulare greșită a unui gol, eliminare acordată corect sau incorect

Comenteaza