Doi aşi ai snookerului vin la Cluj. Când va avea loc confruntarea

Doi aşi ai snookerului vin la Cluj. Când va avea loc confruntarea
Primul jucător care a reușit să câștige titlul mondial la snooker atât la amatori, cât și la profesioniști, şi un cvadruplu campion mondial la acest sport vor susţine un meci demonstrativ la Cluj-Napoca.

Este vorba despre Ken Doherty, supranumit Crafty Ken, şi de John Higgins, The Wizard of Wishaw, care se vor confrunta între ei în data de 4 martie, la Sala Sporturilor "Horia Demian".

Cei doi campioni vor face spectacol pentru cele aproximativ 2.500 de persoane estimate să participe la eveniment. De asemenea, oportunitatea de a juca un meci cu cei doi aşi ai snookerului reprezintă o miză pentru 16 jucători din România, așteptați să se înscrie în competiție. 

Ken Doherty și John Higgins s-au mai întâlnit în competiții oficiale de nenumărate ori, însă finala jucată de acesția în 2006, în Malta, a avut un parcurs interesant, Higgins conducând 8-5 meciul, iar Ken reușind în final să câștige 4 frameuri consecutive pentru câștigarea titlului, scor 8-9.

În 22 noiembrie 2015, la Cluj-Napoca, mai exact la Sala Polivalentă, erau aşteptaţi să susţină un meci demonstrativ Ronnie O'Sullivan, deţinătorul a cinci titluri mondiale la snooker, şi Stuart Bingham, campionului mondial en-titre. Din cauza anumitor neînţelegeri, partida dintre cei doi nu a mai avut loc.

Citeşte şi: Aşii snooker-ului nu mai vin la Cluj

Cine sunt cei doi

John Higgins, în prezent unul dintre cei mai buni jucători de snooker, a câștigat multiple turnee printre care se numără cele patru titluri de Campion Mondial (1998, 2007, 2009 și 2011), cele trei titluri ale Campionatului Marii Britanii (1998, 2000 și 2010) și cele două titluri Masters (1999 și 2006). The Wizard of Wishaw ocupă cel de-al cincilea loc în materie de cele mai multe competiții câștigate, iar clasamentul mondial al jucătorilor de snooker, Snooker World Rankings, îl clasează pe locul 10.

Higgns are 40 de ani și în cariera lui a jucat 43 de finale, din care a câștigat 28 de turnee cu puncte. Tot în materie de performanțe, a reușit de 603 ori break-uri de peste 100 de puncte în competiții oficiale, iar de şapte ori a obţinut breakul maxim de 147 de puncte.

Ken Doherty este primul jucător care reușește să câștige titlul mondial la snooker, atât la amatori (1989), cât și la profesioniști (1997), performanță atinsă doar de Stuard Binghman, actualul campion mondial. În prezent este singura persoană care a câștigat Campionatul Mondial la toate cele trei categorii: Under 21, Amatori și Profesioniști.

Crafty Ken a jucat 17 finale în competiții oficiale și deține şase titluri importante, câștigate în compania unor jucători precum Mark Williams, Sephen Hendry sau Paul Hunter. Jucătorul de 46 de ani a reușit de-a lungul carierei sale de 328 breakuri de peste 100 de puncte în competiții oficiale.

Cât costă biletele

Bilete pentru meciul demonstrativ dintre John Higgins și Ken Doherty au fost puse deja în vânzare şi costă între 35 de lei, la categoria III, şi 250 de lei, la VIP. Până în 31 ianuarie organizatorii anunță existența unei perioade de "presale", în care doritorii vor beneficia de o reducere de 50%.

Meciul demonstrativ dintre Crafty Ken şi The Wizard of Wishaw are loc în cadrul primei ediţii a Betfair Romania Snooker Days. 

Comenteaza