Mandat pentru insolvenţă la “U”

Mandat pentru insolvenţă la “U”
Adunarea Generală a Acţionarilor FC „U” SA, amânată de trei ori până acum, s-ar putea desfăşura azi, având în vedere că acţionarul majoritar, Ioan Mărginean, are nevoie de această formalitate pentru a deschide, din nou, procedura de insolvenţă.

Amânată de trei ori în ultimele opt luni, de fiecare dată din cauza lipsei acţionarului majoritar, Ioan Mărginean, şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) FC „U" SA se va desfăşura azi. Cel mai probabil, Mărginean va mandata o persoană apropiată să-i reprezinte interesele în şedinţa de azi, respectiv să voteze pentru deschiderea procedurii de insolvenţă a societăţii. La şedinţa programată să înceapă la ora 12:00, la sediul clubului din cartierul Gheorgheni, şi-au anunţat prezenţa şi mai mulţi suporteri ai echipei.

Lipsa unei decizii AGA în acest sens a fost tocmai motivul pentru care Tribunalul Comercial a respins prima cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă, depusă de FC „U" SA la începutul anului. În respectiva cerere, Mărginean prezenta şi planul de reorganizare, dar şi lichidatorul judiciar pe care şi l-ar dori: Global Money Recovery Oradea. „Obiectivul principal urmărit de societate este menţinerea în Liga I a echipei de seniori, fapt ce ar genera încasarea la sfârşitul anului competiţional 2012-2013 a unei sume cuprinse între 1-1,4 milioane de euro, în funcţie de locul ocupat în clasament, reprezentând contravaloarea drepturilor de televiziune", a arătat Mărginean în cererea depusă la Tribunal. „Limoniu" a mai precizat că motivul pentru care societatea a fost în imposibilitatea de a-şi plăti datoriile a fost legat de „criza economică-financiară". În acest moment, Universitatea are datorii e aproape 6,7 milioane de euro, conform actelor depuse la Tribunalul Comercial, însă mai bine de jumătate din sumă reprezintă creditările efectuate de fostul acţionar majoritar, Florian Walter, în perioada 2009-2012.

Jucătorii şi antrenorii Universităţii aşteaptă şedinţa de azi pentru a şti în ce măsură echipa mai poate spera la o remediere a situaţiei actuale. Concret, în cazul în care AGA va decide insolvenţa, iar Tribunalul Comercial va accepta cererea FC „U" SA, conturile societăţii, acum aflate sub sechestrul ANAF, vor fi deblocate, iar Liga ar putea să vireze suma de 1,3 milioane de euro aferentă tranşei a doua din drepturile TV. Cu o parte din această sumă se va organiza şi un cantonament în Antalya pentru echipa de seniori, iar 16.000 de dolari vor fi viraţi către Bogdan Dolha, fotbalistul care s-a despărţit acum aproape trei ani de „U" şi care, în tot acest timp, s-a judecat cu clubul pentru neplata mai multor restanţe financiare. Dolha a fost reprezentat în procesul cu „U" de către Marcel Lăzăreanu.

Pierd doi atacanţi "dintr-un foc": Dinu şi Roman, spre Severin

Golgheterul Viorel Dinu, dar şi atacantul Mihai Roman, vor părăsi în această săptămână echipa clujeană pentru a semna tocmai cu o contracandidată la evitarea retrogradării, CS Severin. Site-ul oficial al oltenilor anunţă că cei doi vor ajunge pe malul Dunării datorită bunăvoinţei impresarului Anamaria Prodan, fostul preşedinte al echipei clujene. Atât Roman, cât şi Viorel Dinu au evoluat în amicalul de sâmbătă al lui „U", 1-1 cu SeSo Câmpia Turzii, ultimul marcând, de altfel, şi golul „studenţilor".

Viorel Dinu a înscris şapte goluri pentru Universitatea în turul campionatului, patru dintre ele din penalty.

 

Etichete
Comenteaza