Marş pentru solidaritate împotriva diabetului la Cluj

Marş pentru solidaritate împotriva diabetului la Cluj
Clujenii sunt invitaţi să participe la marşul "Câştigi şi dăruieşti sănătate", eveniment ce îşi propune să sprijine persoanele cu diabet prin implicarea comunităţii locale, vineri, 9 noiembrie, începând cu ora 17, în Parcul Central.

Marşul încurajează adoptarea unui stil de viaţă sănătos, promovând practicarea a minim 30 de minute de activitate fizică pe zi în vederea reducerii cu 40% a riscului de a dezvolta diabetul zaharat. Conform medicilor specialişti, în 10 ani, aproximativ 60.000 de clujeni vor suferi de această boală.

Traseul marşului este: startul în Parcul Central, apoi se face înconjurul stadionului, se trece pe lângă Hotel Sport, pe lângă cazinoul vechi şi cel nou, ajungându-se din nou în Parcul Central, în locul din care s-a dat startul.

Marş cu donaţie: Pentru fiecare participant la marş, compania Sanofi va dona câte 10 lei Centrului Clinic de Diabet din Cluj Napoca, unde sunt trataţi în prezent 23.000 de clujeni. Donaţia strânsă va fi utilizată pentru achiziţionarea de dispozitive medicale pentru determinarea hemoglobinei glicozilate.

 

 

 

 

Comenteaza