Minteuan, fan al sistemului cu doi atacanţi “pur-sânge”

Minteuan, fan al sistemului cu doi atacanţi “pur-sânge”
Alin Minteuan, soluţia de “avarie” găsită de CFR pentru postul de antrenor după despărţirea de Sorin Cârţu, a reuşit pe jumătate ceea ce şi-a propus în meciul cu Steaua (2-2). Echipa şi-a creat ocazii periculoase, dar nu a putut să plece cu toate punctele din Ghencea.
Noul antrenor a încercat să aducă o schimbare în joc prin folosirea a doi atacanţi veritabili, Traore şi Bjelanovic. Formaţia din Gruia a jucat mai bine decât la Basel şi a reuşit să marcheze de două ori, însă prin doi mijlocaşi, Culio şi Peralta. “A fost un meci extrem de greu, pe care puteam să îl câştigăm, dar să îl şi pierdem la un moment dat. Până la urmă, rezultatul este echitabil. CFR trebuie să joace întotdeauna la victorie, nu să pornim cu gândul unui egal, de aceea am preferat să folosesc un sistem cu doi atacanţi. Am marcat două goluri, însă, din păcate, am şi primit două”, ne-a explicat Minteuan.

Fostul “secund” crede că CFR trebuie să îşi regăsească spiritul de echipă pentru a avea din nou rezultate pozitive. “Nu ştiu dacă băieţii au jucat pentru mine, dar s-au mobilizat foarte bine. Au arătat unitate şi spirit de grup, ceea ce este foarte important. CFR a avut mereu rezultate în special datorită acestei unităţi a jucătorilor. Ne aşteaptă meciul cu Craiova, care sunt convins că va fi la fel de dificil. Ne dorim să avem suporterii aproape, să avem un stadion plin”, a adăugat antrenorul campioanei. “Feroviarii” îşi pun speranţele în Roberto de Zerbi, care a ratat meciul cu Steaua din cauza unor probleme medicale. Italianul a fost într-un program separat de pregătire până acum, dar de astăzi va reveni la pregătiri cu echipa şi este aşteptat să reintre în primul “11”. Partida CFR Cluj – Universitatea Craiova din prima etapă a returului va avea loc vineri, de la ora 20:30 şi va fi televizată de Antena 1.


Etichete
Comenteaza