Minteuan, surpriza “feroviarilor” pentru derby-ul cu Steaua

Minteuan, surpriza “feroviarilor” pentru derby-ul cu Steaua
Alin Minteuan este pregătit să îşi facă debutul pe banca campioanei în meciul cu Steaua, după ce Sorin Cârţu a fost demis miercuri noaptea.
Campioana CFR Cluj a ajuns la al treilea antrenor din acest sezon. După înfrângerea de la Basel, Sorin Cârţu a fost demis de la cârma echipei, după două luni şi jumătate de mandat. Conducerea echipei a apelat la “secundul” Alin Minteuan, care va sta pe bancă la meciul cu Steaua. “Feroviarii” nu şi-au luat gândul de la aducerea lui Ladislau Bölöni, însă nu sunt pregătiţi să satisfacă pretenţiile fostului selecţioner.

Imediat după înfrângerea suferită la Basel (0-1), conducerea clujenilor a asigurat că Sorin Cârţu va sta pe bancă la meciul cu Steaua, lăsând de înţeles că o schimbare va avea loc în pauza de iarnă. Seara, lucrurile s-au precipitat, iar clubul a anunţat că s-a decis rezilierea contractului antrenorului. “Pentru că valorile şi imaginea clubului CFR 1907 Cluj nu pot fi asociate cu gestul antrenorului Sorin Cârţu din minutul 75 al partidei de la Basel, am decis ca relaţia de colaborare dintre clubul CFR 1907 Cluj şi domnul Sorin Cârţu să înceteze”, a fost explicaţia postată pe site-ul oficial, sub semnătura preşedintelui Iuliu Mureşan. Cârţu s-a întâlnit ieri dimineaţă cu cei din conducerea campioanei, pentru a-şi încheia socotelile. Fostul antrenor al “feroviarilor” a părăsit stadionul însoţit de colaboratorii săi, Mircea Irimescu şi Silviu Lung, fără a oferi vreo declaraţie presei.

Primul nume vehiculat pentru a-i lua locul a fost cel al lui Ladislau Bölöni, liber de contract după despărţirea de Al Wahda. Totuşi, Bölöni a negat că ar fi avut vreo discuţie cu şefii din Gruia până ieri la prânz. Oricum, negocierile cu fostul selecţioner se anunţă lungi şi anevoioase, în special din cauza pretenţiilor sale. Deocamdată, conducerea a apelat la fostul “secund” Alin Minteuan, care a condus ieri primul antrenament din postura de antrenor principal, asistat de preparatorul fizic Paolo Potocnik şi antrenorul cu portarii Horia Cârlan. Minteuan, care a fost “secund” în mandatele lui Andone, Trombetta, Uhrin, Conceicao, Mandorlini şi Cârţu, vrea un rezultat răsunător la debutul său. “Au fost modificări făcute într-un timp foarte scurt. Nu pot să spun că mă aşteptam, eu sunt pregătit mereu pentru orice, îmi fac doar datoria. Poate a fost o mutare surprinzătoare, dar trebuie să ne obişnuim cu ideea, nu să ne lamentăm. Sunt fericit şi sper să facem un joc foarte bun cu Steaua. Nu am licenţa Pro, dar sunt convins că se va găsi o soluţie. O victorie ar fi extraordinară, după ce am făcut mai multe meciuri mai puţin bune în ultima vreme. Majoritatea jucătorilor sunt obosiţi, vom face unele modificări, dar nu prea multe”, a spus Minteuan, care susţine că a rămas în relaţii bune cu Sorin Cârţu.

“Am vorbit cu el, am rămas în relaţii de prietenie. Mi-a urat mult succes, eu am făcut la fel. Era supărat, normal, cine nu ar fi? S-ar putea să fiu şi eu un antrenor temperamental, mai ales că suntem din aceeaşi zodie şi aceeaşi zi”, a glumit noul antrenor al campioanei. Minteuan se declară încântat de perspectiva unei colaborări viitoare cu Ladislau Bölöni, dar spune că, deocamdată, este pregătit să profite de şansa care i s-a oferit. “Orice colaborare cu un antrenor mare este un pas înainte pentru mine, dar deocamdată soluţia sunt eu. Este şansa mea şi a jucătorilor. Este incredibil de greu să fii antrenor în Liga I”, a încheiat Minteuan.

Bilanţul lui Cârţu la CFR


Patru victorii, trei egaluri şi două înfrângeri a înregistrat CFR Cluj în Liga I, cu Sorin Cârţu pe bancă. Echipa a obţinut o victorie şi patru eşecuri în Liga Campionilor şi a fost eliminată din Cupa României de Gloria Bistriţa, în sferturile competiţiei.


Ziuadecj.ro te invită la sondaj: care a fost cel mai bun antrenor al CFR-ului din "era Paszkany"?



Etichete
Comenteaza