Olimpia Cluj ratează calificarea în 16-imi GALERIE FOTO

Olimpia Cluj ratează calificarea în 16-imi GALERIE FOTO
Olimpia Cluj a ratat calificarea în şaisprezecimile celei mai importante competiţii de fotbal feminin, UEFA Champions League, deşi a câştigat ultimul meci cu scorul de 4 la 1, datorită jocului rezultatelor contracandidatelor din celelalte grupe.

Antrenorul Olimpiei, Mirel Albon, a fost destul de afectat de ratarea calificării în fazele eliminatorii a Ligii Campionilor şi consideră că echipa clujeană ar fi fost una dintre surprize dacă ar fi reuşit să ajungă în şaisprezecimile competiţiei.

"Am pierdut singuri calificarea. Am făcut singuri greşeli mari în apărare. Am luat un gol pe o greşeală copilărească. Din păcate pe acest stadion nu reuşim să ne concentrăm şi să ne facem jocul obişnuit. Sperăm să o facem pe viitor. Avem echipă tânără. Eu sper să avem în continuare suportul pe care l-am avut şi până acum şi să le ţinem pe aceste fete împreună. Eu încă cred că aceste fete pot face performanţă mare pentru fotbalul feminin românesc. Noi ne pregătim un an de zile pentru această competiţie, pentru că în întrecerea internă nu prea avem adversare. În primul rând trebuie să ne analizăm pe noi şi să nu fi aşteptat jocul rezultatelor. Dacă noi ne făceam jocul obişnuit şi nu făceam greşelile din apărare şi la finalizare pe care le-am făcut eram calificaţi în acest moment fără nici un fel de probleme. Din păcate nu am avut ritmul pe care ni l-am dorit, nu am avut luciditatea la pasa decisivă sau la finalizare care ne-a costat această calificare. Eu cred că dacă am fi reuşit calificarea chiar de pe locul doi, în fazele eliminatorii eram una dintre surprize, una dintre echipele care puteau să se bată de la egal la egal cu multe dintre forţele fotbalului feminin european. Încercăm să ne facem un plan astfel încât să nu trăim şi anul viitor aceeaşi dezamăgire. Poate va trebui să ne regândim strategia pe termen scurt, pentru că ratarea calificării cu siguranţă va avea şi consecinţe financiare asupra clubului. Nu vom primi acei bani de la UEFA, s-ar putea ca sponsorii să nu mai fie la fel de interesaţi să investească în echipa noastră. Eu cred că pentru câştigarea cupei şi a campionatului, fetele ar merita un premiu, dar în acest moment nu ştiu dacă suntem capabili să le oferim", a spus tehnicianul Albon după ratarea calificării.

Totodată antreroul clujean a pus acest insuccea şi pe seama absenţei din echipă a golgheterului Alexandra Lunca, fotbalista care în opinia lui şi-ar fi putut aduce un aport substanţial la accederea Olimpiei în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor.

 


Comenteaza