Preşedintele CFR Cluj: "Acest trofeu este un pansament moral şi financiar pe final de sezon"

Preşedintele CFR Cluj:
Iuliu Mureşan, preşedintele echipei CFR Cluj, a declarat, după câştigarea Cupei României de către formaţia clujeană, că acest trofeu este un pansament moral şi financiar pe final de sezon.

"Din multe puncte de vedere a fost un meci special. Mai ales ţinând cont de moartea lui Ekeng. Sunt invidios pe Dinamo că au o asemenea galerie, dar îi felicit pentru asta. Mi-a adus aminte de meciurile mari din Liga Campionilor. Ca joc, nu cred că Dinamo a fost peste noi.

În repriza a doua, am dat gol repede şi asta ne-a ajutat. La penalty-uri eram siguri că vom câştiga, pentru că băieţii exersează mult astfel de faze. Este un pansament moral pe acest final de sezon. Sigur, vor veni şi nişte bani, trebuie să ţinem cont că ne autofinanţăm în acest moment", a declarat Mureşan.

Preşedintele echipei clujene a precizat că acest trofeu reprezintă şi un omagiu pentru fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng, trecut în nefiinţă: "Ne vom ţine de promisiune, vom trimite o replică a trofeului în Camerun. Patrick Ekeng merită să aibă această Cupă pe mormântul lui. Vom rezolva detaliile tehnice cu Federaţia Romana de Fotbal, am inteles că nu este transmisibil trofeul, dar vom trimite o copie sau o replică în miniatură".

Antrenorul CFR Cluj, Antonio Conceicao, a declarat după meci: "Sunt foarte fericit că am câştigat această Cupă. Băieţii au fost foarte buni, au dat dovadă de caracter, s-au luptat, au revenit de la 0-2. Trebuie să avem în vedere şi galeria impresionantă a lui Dinamo.

Le-am zis la pauză că e important să reuşească să marcheze repede un gol. Să nu se gândească la scor, ci să rămână foarte concentraţi. Ei au intrat în teren, au dat totul şi am reuşit să câştigăm trofeul".

CFR Cluj a câştigat, marţi, Cupa României, după ce a învins pe Dinamo Bucureşti cu 7-6 în urma loviturilor de departajare, într-o partidă disputată pe Arena Naţională. În timpul regulamentar scorul a fost 2-2. Dinamo a ratat de la 11 metri prin Dorin Rotariu.

Comenteaza