„Şepcile roşii” schimbă liniile pentru reeditarea finalei Cupei din 1934, cu Ripensia

„Şepcile roşii” schimbă liniile pentru reeditarea finalei Cupei din 1934, cu Ripensia
Ripensia Timişoara şi „U” Cluj se întâlnesc azi la 79 de ani de la prima finală a Cupei României, câştigată atunci de bănăţeni cu 5-0, la rejucarea de pe stadionul ONEF din Bucureşti. Maine, cele două formaţii se vor duela de pe poziţii total diferite, însă meciul se anunţă mai echilibrat decât ar părea la prima vedere, mai ales că Ionel Ganea e decis să foloseacă mai mulţi jucători proveniţi de la juniori. Ripensia – „U” e azi, la ora 18:30, în direct la Digisport.

Aroma meciurilor interbelice poate fi savurată azi, dar în varianta 2013. Sorţii au decis ca la 79 de ani distanţă, Ripensia Timişoara să se întâlnească din nou în Cupa României cu Universitatea Cluj, tradiţionala rivală interbelică. De la duleurile de atunci au rămas doar numele, pentru că situaţia s-a schimbat complet: Ripensia e o echipă din Liga a V-a, reactivată în urmă cu doi ani, în timp ce „U", deşi cu un start dezastruos de sezon, se află în prima ligă unde încearcă să intre în lupta pentru evitarea retrogradării. Momentan, „studenţii" nu contează nici măcar în bătălia din subsol, fiind la o distanţă de cinci puncte de prima echipă peste linie. Ionel Ganea, antrenorul „Şepcilor roşii", îşi va menaja în această după-amiază o parte dintre titularii de la precedenta partidă, 1-2 cu Gaz Metan Mediaş, urmând să folosească o echipă formată în mare parte din jucători tineri, sub 19 ani. Astfel, fanii lui „U" ar putea să-i vadă pe teren pe Calcan, Cordoş, Ursu, Mutu sau Prescură, dar şi pe Andrei Lungu, aflat pentru prima dată în lot la o lună de la venirea sa la Cluj. Totuşi, pe teren se vor afla şi câţiva dintre titularii de drept din ultimele meciuri, iar un prim „11" al „Şepcilor roşii" ar putea arăta în felul următor: Niculescu - Takacs, Abrudan, Mutu, Prescură - Balde, Lungu - Ursu, Calcan, Târnăcop - Lemnaru.

Partida dintre Ripensia şi „U", contând pentru „16"-imile Cupei României, se va juca azi, la ora 18:30, urmând să fie transmisă în direct de Digisport. Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată într-un meci oficial în 1939, în timp ce prima dispută a avut loc exact acum 80 de ani, în finala campionatului. Atunci a fost nevoie de rejucare, după 0-0 în prima partidă, iar Ripensia a câştigat cu 5-3, clujenii acuzând maniera de arbitraj. A fost primul titlu din seria de patru ale bănăţenilor.

Etichete
Comenteaza