“Studenţii” continuă seria victoriilor în Austria

“Studenţii” continuă seria victoriilor în Austria
Universitatea Cluj s-a impus aseară cu 1-0 în faţa formaţiei azere Neftchi Baku, obţinând a patra victorie în jocurile de pregătire din Austria.

Belosevic a consemnat prima ocazie notabilă a “alb-negrilor” în minutul 9, când a reluat puţin peste transversală un balon deviat de Cojocnean, fiind imitat de Machado, al cărui şut din unghi a fost reţinut în doi timpi de goalkeeper-ul advers (26).

 

 Replica azerilor a sosit două minute mai târziu, dar Matache a fost la post şi a respins de sub bară trasorul unui atacant advers (28). Lemnaru a deschis scorul pentru “U” cu o execuţie magistrală, trimiţând balonul în plasă cu o lovitură de cap din plonjon, stabilind şi scorul pauzei (30). Azerii au fost la un pas de egalare în debutul actului secund, însă Huţan, intrat între timp, a intervenit salvator în faţa unuia dintre mijlocaşii formaţiei din Baku (56).

 

 Clujenii au avut golul doi în bocanc, dar Lemnaru nu a reluat spre poartă centrarea perfectă a lui Machado (59). Neftchi Baku şi-a trecut în cont cea mai mare ocazie a meciului, după ce una dintre acţiunile ofensive a fost finalizată cu un şut în bară (62). Acelaşi Lemnaru putea să realizeze dubla, dar şutul său de la marginea careului a trecut cu puţin pe lângă vinclu (76). Finalul jocului a găsit-o pe Neftchi atacând în valuri, adversarii cerând la un moment dat penalty la o intervenţie regulamentară a lui Cvirik asupra unui atacant azer (81).

 

 La ultima acţiune a meciului, Machado a trecut de doi adversari, a pătruns în careu, dar şutul său a trecut pe lângă bară (90). Până la urmă s-a terminat 1-0, elevii “cuplului” Marian Pană – Cristian Dulca încheind stagiul de pregătire din Austria cu o victorie la limită. Universitatea a început întâlnirea în formula Matache – Unguruşan, Munteanu, Izvoranu, Belosevic – Reinaldo, Balde – Ionescu, Lemnaru, Cojocnean – Machado. Au mai evoluat Cvirik, Castro, Huţan, Boşneag, Buşcă.

 

Reinaldo, premiat

 

Un grup de fani ai formaţiei engleze Blackburn Rovers prezenţi la partida de aseară l-a desemnat pe Reinaldo drept omul meciului, informează site-ul oficial al Universităţii Cluj. Mijlocaşul a fost aplaudat la scenă deschisă de englezi şi a primit cadou un fanion cu însemnele clubului britanic.

 

Comenteaza