"U" a devenit lider în Liga Națională de baschet feminin

Baschetbalistele antrenate de Dragan Petricevic au învins la o diferență de 20 puncte jucătoarele de la CSBT Alexandria.

"U" Cluj s-a impus cu 81-61 (19-14, 27-16, 18-18, 17-13) în fața formației CSBT Alexandria, la Sala Sporturilor Horia Demian, în runda cu numărul 6 din Liga Națională de baschet feminin. Este a șasea victorie înregistrată de "studente" în actuala stagiune de campionat și cea de-a patra obținută pe propriul teren.

Universitatea a încheiat primul sfert la un avans de șase puncte, 19-14. Clujencele au dominat și în actul secund, pe care l-au încheiat la scorul de 46-30. În repriza a treia, jucătoarele antrenate de Dragan Petricevic și-au menținut diferența de 16 puncte față de echipa din Alexandria, 64-48. Baschetbalistele de la "U" au câștigat, în cele din urmă, cu 81-61 în fața grupării teleormănene.

Cea mai bună marcatoare a "studentelor" a fost Gabriela Irimia (16), urmată de Zahna Medley (15), Harrison (13), Mc Kinney (13), Mandache (9), Davis (8), Ross (6) și Gavrilă (1). Pentru Alexandria au înscris Antoinette Rule (14), Carla Bartee (12), Grbic (10), Shanita Arnold (9), Megan Mullings (9), Voicu (4) și Podar (3).

În urma acestui rezultat, trupa lui Petricevic urcă provizoriu pe prima poziție din Liga Națională, cu 13 puncte. Pe locul doi se află CS Municipal Târgoviște (12 puncte), iar pe trei este Sepsi Sfântu Gheorghe (11 puncte). Ultima va întâlni miercuri, 2 noiembrie, ICIM Arad, respectiv Olimpia Brașov. Adversara Universității, CSBT Alexandria, urcă pe 7, cu 8 puncte.

"Sunt foarte mulțumit de rezultat și de modul în care am revenit după o înfrângere care a marcat echipa destul de mult, cu Sepsi Sfântu Gheorghe. A fost o descărcare uriașă după acel meci, emoțiile au fost ridicate la maxim și din cauza acestui lucru nu a fost ușor să readuc echipa. Eu eram conștient de unele diferențe și de faptul că noi suntem considerați favoriți.

Dar a fost o atmosferă destul de apăsătoare, în sensul că a existat destul de multă presiune după înfrângerea din ultima etapă. Meciuri precum cel de azi pot fi periculoase și de aceea sunt foarte mulțumit de modul în care au reacționat fetele", a declarat antrenorul Universității Cluj, Dragan Petricevic, la finalul partidei.

Sâmbătă, 5 noiembrie, baschetbalistele de la "U" vor primi vizita celor de CS Municipal Târgoviște. Partida va conta pentru etapa a șaptea din actuala ediție de campionat. Pentru teleormănence urmează o deplasare cu Olimpia Brașov. La meci au asistat 350 spectatori.

Comenteaza