"U"-BT, reunire fără Moldoveanu şi Torok. "Atacăm toate competițiile interne"

"U"-BT a început pregătirile pentru stagiunea 2016-2017 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Din noua formaţie fac parte şi patru juniori crescuţi de clubul universitar: Andrei Mureşan (18 ani), Anders Teir (19 ani), Andrei Şerban (20 ani) şi David Vida (17 ani).

La primul antrenament desfășurat, luni seara, la Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj-Napoca, au fost prezenți Filip Adamovic, Kyndall Dykes, Tudor Jucan, Kuti Nandor, Tudor Gheorghe, Wilhelm Brosser, Maksym Pustozvonov, Ousmanne Barro și Aleksandar Rasic.

De la ședința de pregătire au lipsit Rolland Torok şi Vlad Moldoveanu, cei doi aflându-se în cantonamentul echipei naționale.

Antrenorul Mihai Silvășan s-a declarat mulțumit de echipa pe care a format-o în pauza competițională. El și-a trasat un obiectiv îndrăzneț: "Mă bucur că am șansa să antrenez o echipă cu pretenții și care dorește să câștige totul. Această sarcină mă responsabilizează foarte mult. Conducerea nu mi-a trasat niciun obiectiv, dar cred că această echipă nu-și poate dori altceva decât să câșltige toate competițiile în care este angrenată pe plan intern".

Tehnicianul de pe banca Universității a vorbit și despre cele patru mutări făcute pe timpul verii: "Nu sunt multe fețe noi. Sunt trei străini și Vlad Moldoveanu. Restul sunt copii de la centrul nostru de juniori. Pe acești tineri îi vom testa până revin Vlad și Torok. Mi-am dorit fiecare dintre jucătorii care se regăsesc acum și cred că pot forma o echipă competitivă cu ei".

Mihai Silvășan a discutat personal cu Munteanu pentru a-l convinge să se alăture formației clujene: "E adevărat. Am fost la București pentru a vorbi cu Vlad despre transfer. A fost surprinzător pentru el, nu se aștepta. Mă bucur, însă, că am reușit să-l aducem aici", a specificat el.

Baschetbaliştii clujeni vor să obțină rezultate și în Liga Campionilor. "Sper să facem față cu brio și în Cupele Europene. Am adus jucători cu experiență care sunt obișnuiți să joace de două ori pe săptămână. E o experiență care ne va ajuta mult pe final de campionat. Nu vom merge în Turcia, Cipru sau oriunde altundeva doar ca să facem act de prezență. Vom trata cu seriozitate această competiție", a punctat Silvăşan.

Maksym Puztozvonov, ucrainean transferat în această vară de la CSU Pitești, a descris atmosfera trăită la primul antrenament în tricoul U-BT-ului. "Aici este un grup unit, dornic să câștige trofee și să participe în competiții europene. Am început să mă pregătesc. Atmosfera e nemaipomenită. Sper să ne atingem obiectivele. Faptul că vom evolua în Liga Campionilor înseamnă mult pentru noi. E un alt nivel. Adversarii vor fi mult mai puternici decât cei din România. Dar această experiență ne va ajuta să creștem în valoare", a adăugat baschetbalistul de 29 ani.

Puztozvonov a mai evoluat de-a lungul carierei la Dinamo Kiev, Budivelnik, Azvozmash sau Donețk. În 2015, a cucerit Cupa Ucrainei împreună cu Budivelnik și a fost desemnat MVP-ul competiției. Maksym are și câteva prezențe în selecționata țării sale.

Primul meci oficial al celor de la U-BT va fi la Oradea, în Supercupa României. Studenţii vor disputa prima partidă din noul sezon al Ligii Naţionale de Baschet Maculin cu Timişoara, în deplasare, pe 18 septembrien 2016.

Programul complet al echipei din luna august şi începutul lui septembrie arată astfel:

• 1 august - reunirea lotului
• 2-9 august - pregătire la Cluj-Napoca
• 10-21 august - pregătire la Cheile Grădiştei
• 23-28 august - pregătire la Belgrad şi trei meciuri amicale, în 24, 26 şi 28 august
• 29 august - revenire Cluj-Napoca
• 30 august - 7 septembrie - pregătire la Cluj-Napoca
• 8 - 10 septembrie - Turneu Internaţional City Cup la Cluj-Napoca - 3 meciuri
• 15 septembrie - SUPERCUPA României: CSM CSU Oradea - U-Banca Transilvania (la Oradea)
• 18-19 septembrie - prima etapă din campionat: BC SCM Timişoara - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

Comenteaza