"U" Cluj și-a respectat statutul. Calificare în grupele Cupei României pentru "studenți"

"U" Cluj și-a respectat statutul. Calificare în grupele Cupei României pentru "studenți"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Finalista sezonului trecut a obținut o victorie, nu lipsită de emoții, în fața celor de la Ceahlăul Piatra Neamț, în play-off-ul competiției.

"Studenții" au încercat să profite de plusul de calitate pe care îl aveau față de adversari și s-au instalat încă din start în jumătatea de teren a gazdelor. Chiar dacă au pasat bine și au încercat să creeze acțiuni, lipsa de inspirație în ultima treime a fost evidentă. Fără un atacant de meserie, jocul a scărțâit, iar centrările nu au avut destinatar.

În schimb, Ceahlăul s-a mulțumit cu acțiunile pe contraatac, care au pus probleme în unele momente. Prima ocazia a echipei clujene a venit abia după ce prima jumătate de oră a meciului s-a scurs. Perianu a primit de la Tescan, s-a apropiat de poartă, dar a șutat direct în portarul advers, din apropiere (34).

După ce gazdele au lovit bara prin Llullaku, la o fază la care Iliev era bătut (43), Popadiuc a răspuns imediat cu un șut puternic, dar Wynney a respins (44). Așadar, scorul pauzei la Piatra Neamț era 0-0.

După revenirea de la vestiare, Ioan Ovidiu Sabău a trimis în teren titularii din campionat, însă tot moldovenii au avut ocaziile. La două minute de la reluare, Ceahlăul a trimis din nou în bară, după o lovitură liberă (47). Tabela avea însă să se modifice curând, în favoarea "Șepcilor roșii".

La capătul unei faze confuze, în care Ianis Stoica a pornit din poziție de offside, un jucător al gazdelor s-a ciocnit cu portarul, mingea a ajuns la Tescan, care a deschis scorul (49). Chiar dacă era de așteptat să poată conserva avantajul pe care îl aveau, clujenii s-au văzut egalați după mai bine de o oră de joc.

Iliev a ieșit greșit pe o centrare trimisă, iar Petkov a profitat și a marcat cu o lovitură de cap (61). Imediat, "studenții" ar fi putut primi penalty la o fază construită de Nistor, dar jocul a continuat (66). Soarta partidei avea să fie decisă în ultimele 10 minute.

Mai întâi, Ianis Stoica a profitat de neatenția unui fundaș și a obținut o lovitură de pedeapsă. Ca de obicei, Nistor a executat și nu a greșit de la punctul cu var (80). Stoica și-a dorit să se remarce încă o dată două minute mai târziu și a reușit să majoreze diferența, cu un șut superb, la vinclu (82).

Deși victoria părea una lejeră pentru clujeni, Patrick Petre a punctat și el în minutul 84, iar finalul avea să fie unul tensionat. Emoțiile s-au risipit însă în minutul 89, când același Stoica a fost lăsat singur cu portarul de o eroare a gazdelor și nu a iertat. Așadar, Universitatea Cluj s-a impus cu 4-2 și s-a calificat din nou în grupele Cupei României.

Comenteaza