“U” începe campionatul cu trei titulari în poartă

“U” începe campionatul cu trei titulari în poartă

 “Studenţii” s-au întărit serios între buturi în pauza competiţională: lângă titularul din retur, Florin Matache, şi cel din tur, Sebastian Huţan, a fost adus, de la FC Argeş, Ionuţ Boşneag. Toţi trei au aproximativ aceeaşi valoare şi sunt decişi să închidă poarta Universităţii într-un sezon în care “alb-negrii” şi-au propus obiective îndrăzneţe.

 

Deşi luptă pentru un loc de titular, fiecare vede concurenţa ca pe un element constructiv în viaţa echipei. “Nu există să ne supărăm unul pe celălalt, nu se poate aşa ceva. Suntem, în primul rând, colegi şi prieteni. Ne întelegem bine şi vorbim foarte mult între noi. Ne pregătim cot la cot, muncim, tragem din greu pentru a fi în formă maximă”, a declarat pentru site-ul oficial al clubului, www.universitatealcuj.ro, “veteranul” Huţan, primul sosit la “U” dintre cei trei.

 

“Concurenţa este benefică la orice echipă. Suntem trei care ne luptăm pentru un post, dar suntem profesionişti. Cine va fi mai în formă va apăra. Dacă facem figuri şi ne supărăm, atunci nu am realizat nimic. Trebuie să înţeleagă toată lumea că echipa este pe primul loc”, a completat Matache. Transferat în această vară de la FC Argeş, goal-keeper-ul Ionuţ Boşneag îşi doreşte să confirme în tricoul Universităţii Cluj. “Nu mă sperie concurenţa. Am venit să apăr şi sper să mă impun”, spune Boşneag. Cei trei se pregătesc pentru Liga I la Leogang, în Austria, sub atenta supraveghere a lui Emil Szolomajer, antrenor care a preluat din tehnicile de pregătire ale marilor cluburi din Europa.

 

“Am lucrat foarte mult şi am scos untul din ei, dar în folosul lor. Trebuie să fie conştienţi că Liga I cere multe sacrificii. Nu voi coborî nivelul pregătirii. Dacă va fi nevoie, voi mări ştacheta. Am studiat mult de la alţii, de la cei mari. Am multe antrenamente pe dvd-uri de la AC Milan, Juventus, Inter, Bayern München, şcoala olandeză, aici referindu-mă la Ajax. Am încercat să lucrez cu ei într-un mod profesionist şi la cerintele Ligii I, mult diferite faţă de eşalonul secund.  Rezultatele se vor vedea în campionat”, a declarat pentru site-ul clubului cel poreclit de suporteri “Super Solo”.

 

Acesta a dezvăluit câteva secrete ale meseriei de antrenor cu portarii: face analize video ale antrenamentelor, evaluează greutatea portarilor din două în două zile şi deţine peste 80 de dvd-uri cu metode de pregătire a portarilor.

 

Comenteaza