„U" s-ar putea despărţi de un om de bază: Oţelul şi Pandurii vin după Balauru

„U
Deşi echipa se află pe loc retrogradabil, Dragoş Balauru este unul dintre „studenţii" care au impresionat în prima parte a campionatului. Oţelul şi Pandurii vor negocia transferul cu FCM Târgu Mureş, clubul de care aparţine portarul.

Dragoş Balauru s-a remarcat în acest sezon prin intervenţii sigure, în cele mai multe meciuri, iar la cei 23 de ani ai săi este unul dintre portarii promiţători din Liga I. Evoluţiile sale i-au adus şi banderola de căpitan în câteva ocazii, dar au stârnit şi interesul mai multor echipe din prima ligă. Cele mai interesate de transferul jucătorului sunt Oţelul Galaţi şi Pandurii Târgu-Jiu, cele două cluburi urmând să demareze negocierile cu FCM Târgu-Mureş, clubul de care aparţine portarul, spun sursele noastre. Balauru nu se grăbeşte, însă, să viseze la o nouă echipă şi, mai mult, spune că prima lui opţiune rămâne „U" Cluj, cu condiţia ca situaţia „Şepcilor roşii" să devină una normală.

Balauru a venit la „U" pe ultima sută de metri a perioadei de transferuri din vară, fiind împrumutat pentru un sezon de la FCM Târgu Mureş. S-a impus fără probleme în poarta „studenţilor", unde a bifat 17 partide în acest sezon, excepţie făcând doar partida cu Gloria Bistriţa, din ultima etapă, când a fost suspendat. Cu două oferte pe masă, Balauru nu se grăbeşte. „Ştiu că există interes, nu ştiu dacă vorbim de oferte concrete, dar interes există din partea unor cluburi din România. Nu vreau să vorbesc prea multe despre oferte. Sincer, dacă situaţia Universităţii s-ar schimba în bine nu aş pleca. „U" e prima opţiune pentru mine şi în continuare, acum aştept să văd dacă Moş Crăciun vine cu veşti bune", a spus portarul pentru ZIUA de CLUJ. Fotbalistul aparţine de FCM Târgu-Mureş, echipă care i-a stabilit un preţ de 400.000 de euro.

Cu o ofertă concretă pe masă din partea Rapidului în această vară, unde era dorit cu insistenţă de către Ioan Ovidiu Sabău, goal-keeper-ul a ales atunci să vină la Universitatea Cluj. La cinci luni distanţă de la acel moment şi în ciuda faptului că şi-a încasat doar o mică parte din bani în această perioadă, Balauru rămâne la părerea că a făcut alegerea făcută. „Am mai spus-o în mai multe rânduri, o spun şi acum: nu regret că am venit la „U" Cluj. Joc la o echipă mare din România, am trăit nişte momente foarte frumoase, suporterii sunt minunaţi, aşa cum ştie toată lumea, aşa că din acest punct de vedere am făcut alegerea perfectă. Din păcate situaţia a fost cum a fost şi asta s-a văzut în rezultatele noastre. Nu cred că au fost jucători care n-au vrut să câştige, toţi au tras cât au putut pentru a câştiga. Am avut şi ghinion în unele meciuri, cele cu Pandurii şi Gloria sunt evidente", a mai spus jucătorul în vârstă de 23 de ani.

Dragoş Balauru a debutat în fotbalul mare la FC Snagov, în urmă cu cu doi ani, unde a fost „ochit" de Ioan Ovidiu Sabău şi transferat la FCM Târgu Mureş, în Liga I. Pentru mureşeni e evoluat în 22 de partide, pentru ca în această vară, după retrogradarea „portocaliilor" în Liga a II-a, să fie împrumutat la „U" pentru un sezon. Conform contractului, jucătorul este obligat să se prezinte la pregătirile mureşenilor în perioada de iarnă, dacă aceştia solicită acest lucru. Pentru Universitatea, fotbalistul a bifat 17 meciuri şi a încasat 28 de goluri.

Când se reunesc „studenţii"

Fotbaliştii Universităţii au intrat deja în vacanţă, dată fiind amânarea etapei a XX-a pentru anul viitor, însă aceştia nu au părăsit, încă, Clujul. Azi, lotul şi staff-ul tehnic vor participa la o masă festivă, de final de an. „Vrem să ne luăm „la revedere" într-un cadrul mai familial, să ciocnim un pahar de vin şi să sperăm la vremuri mai bune", a explicat şi Aurelian Babuţan, directorul sportiv al „Şepcilor roşii". Reunirea lotului este programată pentru data de 13 ianuarie, iar în planul de pregătire este trasat un cantonament în Antalya.

 

 

Comenteaza