„U" se află în grafic în procesul de insolvenţă. Vineri e primul verdict al comisiei de licenţiere

„U
Tribunalul Comercial a definitivat joi tabloul credal, iar Horia Ţiril a depus planul de reorganizare a societăţii. Azi comisia Federaţiei va anunţa verdictul în ceea ce priveşte licenţierea Univeristăţii. Sentinţa poate fi atacată cu apel.

Judecătorul sindic a definitivat tabelul de creanţe ale Universităţii Cluj, astfel că Horia Ţiril, administratorul judiciar, a depus şi planul de reorganizare, ce urmează a fi votat de creditori pe 17 mai şi validat de instanţă cinci zile mai târziu. Mult mai arzătoare rămâne problema licenţierii, comisia de specialitate din cadrul Federaţiei Române de Fotbal urmând să dea azi primul verdict. În cazul în care nu va primi un vot pozitiv, clubul clujean are drept de apel.

Tabelul creditorilor a fost definitivat şi aprobat joi, iar creanţele totale ale Universităţii se învârt în jurul sumei de 6,5 milioane de euro. Judecătorul sindic a respins solicitarea lui Florian Walter de a fi admis cu alte cinci milioane de lei pe tabelul credal, pe lângă cele 10 milioane cu care a fost înscris iniţial. Astfel, administratorul judiciar al „Şepcilor roşii", Horia Ţiril, a depus şi planul de reorganizare, similar cu cel preliminar votat luni de Adunarea Generală a Creditorilor, şi care prevedea reducerea cuantumului datoriilor la 2,4 milioane de euro. Conform acelui document, salariaţii, Direcţia Generală a Finanţelor Publice, dar şi anumiţi creditori strategici (Cluj Arena SA, Scutul Negru, administraţia Bazei Sportive „Clujana") urmau să-şi încaseze în totalitate sumele restante. Pe de altă parte, creditorii chirografaţi erau trecuţi cu zero lei, categorie din care face parte şi Florian Walter, alături de firmele sale. Walter, prin avocaţii săi, a votat planul preliminar în şedinţa de la începutul săptămânii, iar la termenul de miercuri, de la Tribunalul Comercial, a anunţat că-şi rezervă dreptul de a depune un plan de reorganizare propriu. Walter declara într-un interviu exclusiv acordat ZIUA de CLUJ că îşi doreşte un plan conform căruia toate creanţele, cu excepţia salariaţilor, să fie reduse cu 90%, ceea ce ar duce la un cuantum al datoriilor de puţin peste 1,3 milioane de euro.

Printre contestaţiile aprobate ieri de către judecătorul sindic se numără cele depuse de jucătorii Adrian Popa II şi Viorel Dinu, dar şi cea a lui Bogdan Dolha. Dacă primii doi sunt fotbalişti activi în lotul lui „U", Dolha şi-a încheiat de trei ani conturile cu „Şepcile roşii", dar a rămas în litigiu cu clubul, solicitând peste 10.000 de dolari.

Marea miză pentru „Şepcile roşii" rămâne primirea licenţei din partea comisiei coordonate de Viorel Duru şi, bineînţeles, evitarea retrogradării şi pe plan sportiv, respectiv clasarea pe una dintre primele 14 poziţii în Liga I. Azi comisia va anunţa un prim verdict în ceea ce priveşte cluburile licenţiate, urmând ca în cazul unei sentinţe nefavorabile, formaţiile să depună recurs la Comisia de Apel. Ultima cale de atac rămâne Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, iar forul din Elveţia este obligat să dea un răspuns până pe 31 mai. Horia Ţiril a evitat să se pronunţe asupra verdictului de azi. „Încerc să fiu echilibrat, nu-mi dau seama ce va fi. Eu cred că suntem îndreptăţiţi să primim licenţa, am prezentat toate actele, inclusiv acel plan preliminar de reorganizare prin care am arătat dorinţa creditorilor de a sprijini societatea. Suntem un club fără restanţe curente la jucători, angajaţi sau bugetul de stat", s-a rezumat să declare Horia Ţiril. Conform procedurii, comisia de licenţiere va oferi un răspuns până azi, la ora 23:59.

 

6,5 milioane de euro este suma aproximativă a datoriilor FC „U" SA conform tabloului definitiv al creanţelor.

2,4 milioane de euro ar trebui să plătească „U" , pe o perioadă de 36 de luni, dacă planul de reorganizare propus de Horia Ţiril va fi aprobat de creditori şi validat de Tribunal.

 

Comenteaza