Un echipaj clujean de raliu, pe locul 6 la un raliu în Cehia

Un echipaj clujean de raliu, pe locul 6 la un raliu în Cehia
Echipajul clujean de raliu format din Vlad Cosma şi Florin Dorca a încheiat pe locul 6 în clasamentul clasei 6, Barum Rally, a şaptea etapă a Intercontinental Rally Challenge, care a avut loc în ultimele trei zile în localitatea cehă Zlin.

După problemele de sâmbătă şi după ce au aflat diferenţa de punctaj faţă de ceilalţi piloţi de la clasa unde au concurat, cei doi piloţi clujeni au decis să meargă "la conservare" duminică, fără să-şi asume riscuri şi au urcat astfel o poziţie în clasament. "Am decis să nu ne mai asumăm niciun risc şi duminică am mers să terminăm raliul. Am reuşit să urcăm o poziţie în clasamentul clasei şase chiar după prima probă şi, în final, am urcat cinci poziţii şi în clasamentul general. Per ansamblu, prin prisma rezultatului, putem spune că nu a fost raliul nostru de această dată", a spus Vlad Cosma la sfârşitul raliului.

"Probele aici sunt foarte înguste şi de viteză foarte mare, cu porţiuni foarte vălurite,vârfuri de pantă pe care săream tare în viraj, ceva total diferit de România, dar şi de Yalta,unde probele au fost înguste, dar mult mai lente", a mai spus Cosma.

Barum Czech Rally a fost câştigat de echipajul ceh Jan Copecky/Petr Stary, urmat de belgienii Freddy Loix/ Frederic Miclotte, la diferenţă de doar 1,2 secunde. Pe ultimul loc al podiumului s-a clasat echipajul finlandez Juhho HA¤nninen/Mikko Markkula. Toate trei echipajele câştigătoare au concurat pe acelaşi model de maşină - Skoda Fabia S 2000.

 

Comenteaza