Avertisment pentru românii care au asigurare RCA la Euroins

Avertisment pentru românii care au asigurare RCA la Euroins

Numeroși români vor fi nevoiți să își caute un alt asigurator, după ce ASF a retras autorizația de funcționare a societății Euroins România.

Poliţele de asigurare încheiate de clienţi la Euroins România rămân valabile, conform prevederilor legale, încă 90 de zile după data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment.

Astfel, şoferii care au poliţe RCA la această societate vor putea circula în continuare pe drumurile publice, rămânând asiguraţi până la data respectivă.

Pronunțarea deschiderii procedurii de faliment va fi făcută de tribunal și anunțată public. Așadar, trebuie așteptată decizia tribunalului de intrare în faliment, iar apoi se va ști când se vor împlini cele 90 de zile cât vor mai fi valabile polițele.

De asemenea, şoferii care au poliţe RCA la Euroins au posibilitatea de a denunţa în orice moment poliţa, pentru a încheia una nouă, la un alt asigurator autorizat.

Potrivit unui anunț al companiei, asigurații au dreptul de a denunţa contractele de asigurare încheiate, precum şi dreptul de a recupera primele de asigurare plătite, în cadrul contractelor de asigurare, proporţional cu perioada cuprinsă între momentul denunţării şi cel al expirării duratei de valabilitate a contractelor.

În ceea ce îi priveşte pe păgubiţii unui accident cauzat prin intermediul unui vehicul acoperit printr-o poliţă RCA emisă de societatea Euroins România, ei vor fi despăgubiţi în baza acesteia, de Fondul de Garantare a Asiguraţilor, în limita a până la 500.000 lei pentru fiecare creanţă de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare.

În cazul unui incident în trafic, deschiderea dosarului de daună se face la Fondul de garantare a asiguraţilor, potrivit spotmedia.ro.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza