Ciorbă de pui a la grec, numai bună în zilele reci de toamnă

Ciorbă de pui a la grec, numai bună în zilele reci de toamnă

Una dintre cele mai populare supe din bucătăria românească. Ușor de făcut, rapid, din ingrediente sănătoase și gustoase. Bună ca la bunica acasă!

INGREDIENTE

 1-2 legaturi pătrunjel
 zeama de la 1-2 lămâi
 1 ou
 piper măcinat
 3-4 boabe piper
 1 păstârnac
 1 rădăcină pătrunjel
 1 ţelină rădăcină şi frunze
 sare
 2 ardei
 1-2 cepe
 1 pui
 2 morcovi
 50 g unt
 3 lingurite făină

MOD DE PREPARARE:

 
1. Se curăţă şi se spală puiul. Se pune să fiarbă în apă cu un praf de sare.

2. Se lasă să fiarbă la foc mic, de la început până la sfârşit, ca să nu scadă brusc. Se curăţă legumele şi se spală bine. Se pun să fiarbă întregi împreună cu puiul. Oala se acoperă cu un capac.

3. Se verifică dacă au fiert legumele şi puiul, apoi se iau de pe foc şi se strecoară în altă oală.

4. Se sparge oul, se bate bine cu un praf de sare şi se adaugă făina cernută. Se obţine o cremă consistentă şi pune în supă trecută prin furculiţă. Supa se lasă să mai dea în clocot câteva minute, se condimentează cu sare şi piper, după gust, iar după ce s-a luat de pe foc se adaugă untul şi se serveşte ornată cu pătrunjel verde şi zeamă de lămâie.

Comenteaza