Consumul ridicat de băuturi răcoritoare creşte riscul diabetului

Consumul ridicat de băuturi răcoritoare creşte riscul diabetului
Consumul redus de băuturi răcoritoare e direct proporţional cu kilogramele pierdute.

Nutriţioniştii susţin că un consum redus de băuturi răcoritoare vă poate avantaja silueta. Potrivit unui studiu efectuat în Statele Unite ale Americii (SUA), cu cât mai rar optaţi pentru un suc, cu atât veţi slăbi mai uşor. Dieteticienii americani spun că băuturile îmbuteliate, fie ele acidulate sau „naturale" au un adaos de zaharuri cu peste 50% mai mare decât e sănătos.

Potrivit studiului, un adult ajunge să consume, anual, peste 30 de kilograme de zahăr din băuturi răcoritoare!

Lupta împotriva kilogramelor în plus se dă pahar cu pahar.

Băuturile cu gust bun sunt, de cele mai multe ori, îndulcite cu zahăr. Sucurile reprezintă cea mai mare sursă de calorii din dieta noastră, avertizează specialiştii americani în concluziile studiului. Caloriile ingerate din sucuri reprezintă aproape jumătate din totalul zaharurilor care se asimilează în organism.

Mary K. Beauchamp, biofiziolog şi directorul Monell Chemical Senses Center din Philadelphia, a pus punctul pe „i": „Nu mai facem diferenţa dintre gustul bun şi mâncarea bună", este de părere specialistul. Potrivit sursei citate, consumul ridicat de băuturi răcoritoare creşte riscul diabetului de tip 2, cu 50%.

 

 

Comenteaza