Despre viaţă cu un inamic al morţii: cel supranumit "Chirurgul lui Dumnezeu". La Berăria Culturală

Despre viaţă cu un inamic al morţii: cel supranumit
Profesorul universitar Teofil Lung - medic al Clinicii de Maxilo-Faciale a UMF Cluj-Napoca și cel supranumit de pacienți și presă „Chirurgul lui Dumnezeu", este invitatul special al celei de-a 51-a ediții a Berăriei Culturale pentru a vorbi despre „Viață, viețuire și Moarte".

Evenimentul, marca „Fabrica de Lideri", va avea loc miercuri, 16 martie, de la ora 19:00, în sala Euphoria a Fabricii de bere Ursus. Moderatorul și producătorul evenimentelor de la Berăria Culturală, comunicatorul și istoricul Ion Novăcescu, îl consideră pe invitatul său „un Om exemplar al Clujului și României, care zi de zi conjugă românește verbele A FI și A FACE, alinând și salvând de la moarte sute de oameni, de pe cuprinsul Patriei.

Domnia sa este Medicul și Bărbatul care și-a rugat public colegii de breaslă să nu mai prescrie citostatice în terapia cancerelor la gât și cap, întrucât este dezastruoasă și doar dezvoltă tumorile. Aceasta fiindu-i concluzia științifică după zeci de ani de operații grele și reușite miraculoase".

Referindu-se la tema pe care o va aborda în dezbaterea de miercuri seara, profesorul Lung arată că „între venire și plecare omul trebuie să știe că recompensa pentru faptele sale se va face în timpul acestei călătorii, și nu în lumea umbrelor, de unde nimeni nu s-a întors până acum".

În partea doua a acestui eveniment, profesorul Lung își va prezenta, în premieră la Cluj, noua sa carte: „Nedumeririle bunului simț", apărută la Editura Școala Ardeleană. În cartea sa, profesorul Teofil Lung face o pledoarie pentru trezirea omului la realitate. „Iar schimbarea omului trebuie să vină prin activarea minții, a gândului și a imaginației. Lenevia minții este boala care dezumanizează omul. Numai cugetând putem aspira la adevăr".

Berăria Culturală este un proiect cultural-comunitar al Fundației Armonia, aflat în cel de-al treilea an de activitate. Consultant: Ilyas Andrea. Afișul a fost creat de Ioana Feneşan. Intrarea este liberă.

 

Comenteaza