Dieta proteică. Slăbeşti mâncând carne

Dieta proteică. Slăbeşti mâncând carne

Dieta proteică este un regim rapid de slăbire, chiar unul uşor agresiv care forţează corpul să pierdă din grăsime fără să afecteze muşchii, ţesuturile sau oasele. Singurele alimente permise sunt carnea, ouăle şi brânzeturile.

Ce ai voie sa mananci in dieta cu carne?


Dietele proteice nu permit consumarea carnii si a altor produse in orice combinatii, ci trebuie respectate cateva reguli. Cand spunem carne ne referim la carne rosie si alba, de pui, vita si peste, care poate fi fiarta, pregatita la cuptor sau la gratar. Pentru a usura digestia, trebuie sa consumam si multe fibre alaturi de carne, adica legume si fructe. De asemenea, ouale fierte, iaurturile slabe, branzeturile slabe sunt acceptate.Pe toata durata dietei cu carne trebuie sa bei cel putin doi litri de apa pe zi sau ceai neindulcit, salatele sa nu contina mai mult de o lingurita de ulei, iar alcoolul sa fie eliminat. Cafeaua este admisa atat timp cat este indulcita cu indulcitor si nu cu zahar. Gustarea dintre mese poate fi reprezentata de un mar, o portocala, o para, un ananas  crud sau un pahar de suc de rosii.

Ca in orice dieta, este necesar ca mesele sa fie la ore fixe, iar dupa ora 18.00 este preferabil sa nu mai mananci nimic. Exercitiile fizice pot fi inlocuite cu plimbari in aer liber sau oricare alta forma de sport, cu precizarea ca trebuie sa fie o activitate cat mai constanta.

Cat timp dureaza  dieta cu carne?


Nutritionistii recomanda ca aceasta metoda de slabit sa nu depaseasca doua saptamani, in care ar trebuie sa slabesti in jur de patru kilograme, iar daca doresti sa o reiei, trebuie sa astepti trei luni de la ultima cura.
Ultimele studii in domeniu arata ca numarul optim de proteine pe zi este de minimum 120 grame, desi aceasta cantitate difera in functie de sexul persoanei: un barbat are nevoie de mai multe proteine decat o femeie; in functie de varsta, deoarece persoanele tinere au nevoie de mai multe proteine necesare dezvoltarii si cresterii organismului.

Americanii si europenii consuma dublu fata de cantitatea de proteine necesara, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.  Cu alte cuvinte, este indicat sa consulti un specialist in nutritie, care sa te ajute cu o schema personalizata.

Comenteaza